Bericht van Het Repair Café: Op 18 juni 2022 om 11 uur vond de opening plaats van het Repair Café in Den Dolder door wethouder Wouter Catsburg van Zeist. Hij beheert o.a. de portefeuille voor duurzaamheid. Hij heeft er zo een extra feestelijk tintje aan heeft gegeven. Op 17 september wordt de tweede editie georganiseerd.

Het was een erg warme dag, dus buiten een tent opzetten voor de opening was niet nodig. Ondanks de warmte, was er gelukkig veel animo; Zowel voor reparaties, als van mensen die kwamen kijken of gewoon langs kwamen voor een praatje. Dat is ook waar het Repair Cafe voor staat. Een duurzame samenleving en toekomst, kun je niet alleen. Daar hoort verbinding bij, met elkaar.

Tijdens alle gezelligheid is er ook flink gerepareerd. Er waren 11 reparatie verzoeken:

  • 5 reparaties waren succesvol (baby phone, houten speelgoedolifant, brom-brom-bike, accuboormachine, en alzheimerklok)
  • bij 2 verzoeken is advies gegeven, omdat deze niet stuk waren (papierversnipperaar en naaimachine)
  • 4 apparaten konden niet gerepareerd worden (Espressomachine, keukenmachine, broodrooster en koekoeksklok)

Jan Star, de bloemenman heeft ons flink in de bloemetjes gezet. Ik denk dat er geen ander repair cafe is, met zo’n kleurrijke onthaal bij de ingang.

Kortom, het was een geslaagde dag en wegens succes verlengd! 17 september is de volgende editie. Wil je langs komen voor reparaties, dan ontvangen we graag even een seintje van te voren via:repaircafe@dendolder.nl of 06-51152025. Wees welkom!

Kilk hier voor een live impressie van de opening verzorgd door Slotstad RTV

Kijk voor meer informatie op: www.dendolder.nl/repaircafe

Foto’s zijn gemaakt door Mattias Visser

(Advertentie)