Met Tuinderij Uit de kluiten willen Marian Kesler en Joanne van Winsen een mooie plek creëren die mensen bij elkaar brengt. Dit doen ze vanuit de gedachte van inclusie; iedereen hoort erbij. Van circulariteit; geven en ontvangen. Van duurzaamheid; zorgen voor de planeet. En van gezondheid; in de natuur zijn en gezonde producten verbouwen.

De tuinderij wil een brug slaan tussen het WA terrein en het dorp Den Dolder. Voor kwetsbare en vitale mensen, voor jonge mensen en voor ouderen, voor bewoners en medewerkers van het terrein en voor inwoners van Den Dolder en omgeving.

Zou het niet geweldig zijn als er in het dorp Den Dolder een tuinderij is waar je je biologische groenten kunt halen? Verser kan niet.

Marian Kesler en Joanne van Winsen, moeder en dochter en we wonen in Den Dolder en Bilthoven. Al een aantal jaren hebben zij een mooie biologische moestuin als hobby. Deze passie willen ze delen met anderen op een manier die mensen met elkaar verbindt.

De tuinderij is een mooie plek waar:
• biologische groente en fruit worden geteeld
• vrijwilligers tuinieren
• een eigen boeket bloemen wordt geplukt
• varkens en kippen worden gehouden en eieren zijn te krijgen
• kwetsbare mensen tuinieren en/of buiten zijn
• bijen worden gehouden en hun honing wordt verkocht
• fietsers en wandelaars thee drinken en lunchen
• workshops gegeven worden over biologisch tuinieren of bijen houden

Waar? Op het WA terrein. Een terrein waar verschillende groepen wonen die deel uitmaken van de samenleving en niet altijd makkelijk kunnen integreren. In de nabije toekomst wordt er een woonwijk gerealiseerd op het WA terrein. Het dorp Den Dolder groeit. Samen worden we één en daar willen wij met onze tuinderij aan bijdragen.

Tuinderij Den Dolder

Hoe? Ze zoeken vrijwilligers, mensen die Marian en Joanne willen helpen en die willen tuinieren,. Willen je kinderen het leren, ouderen die contacten willen leggen? Dat kan allemaal! We doen dit in samenwerking met Reinaerde/Altrecht omdat zij willen bijdragen aan de verbinding tussen WA terrein en dorp en met lokale ondernemers uit Den Dolder en omgeving die met ons willen samenwerken.

Lees meer: in het Zeister Magazine het interview met moeder en dochter.

Contact:
E: tuinderijuitdekluiten@gmail.com
M: Joanne van Winsen (06-31595101)
M: Marian Kesler (06-53507582)
I: https://instagram.com/moestuinverhalen?igshid=cdyc4mdjmqrw