To meet & to repair

Op elke 3de zaterdag van de maand ben je welkom bij het Repair Café in Den Dolder voor reparatie van spullen die nog een volgend leven in zich hebben of gewoon voor een bakkie of praatje.

Wat is een Repair Café?
Een Repair Café is een plek waar je samen met handige vrijwilligers apparaten, elektronica, kleding, speelgoed, fietsen en (slijpen van) messen repareren onder het genot van een drankje.

Waarom een Repair Café?
Door spullen, die op het eerste gezicht afgedankt lijken, te repareren, zorgen we samen beter voor de natuur en voor elkaar, doordat spullen langer mee gaan. De afvalberg is al erg groot en grondstoffen voor het produceren van materialen worden steeds schaarser. Daarnaast heb je misschien zelf niet de juiste gereedschappen of materialen in huis om de reparatie goed uit te kunnen voeren of ben je misschien gehecht aan spullen van dierbaren die je niet wilt weggooien.
Meer weten? Neem een kijkje op de website van de wereldwijde overkoepelende organisatie en voor handige tips om zelf te repareren www.repaircafe.org

Locatie
Werkwinkel, Dolderseweg 79a, 3734 BD, Den Dolder

Wanneer vindt het RepairCafé in Den Dolder plaats?

Op elke derde zaterdag van de maand van 11 – 15 uur (inloop t/m 14 uur). De data voor 2023  zijn:

  • 14 oktober -> Special Edition (inzameling van speelgoed en kleding)
  • 21 oktober
  • 18 november
  • 16 december

De data voor 2024 zijn:

  • 15 jun
  • juli en aug gesloten i.v.m. vakantie
  • 21 september
  • 19 oktober
  • 16 november
  • 21 december

Hoe werkt het?
We willen ons graag goed voor kunnen bereiden en om te zorgen dat niet iedereen tegelijkertijd komt, adviseren we om je vooraf aan te melden via mailtje naar of belletje met de coördinator, zie onderstaande gegevens. Je mag natuurlijk ook spontaan langs komen. Het kan zijn dat je dan even moet wachten….

Zorg dat je op de hoogte bent van onze huisregels.

Wat kost het?
Het repareren is in principe gratis. Er staat wel tegenover dat je helpt met de reparatie en een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Alles wordt georganiseerd door vrijwilligers, maar gereedschap en materialen zijn helaas niet gratis…

Kleine impressie

Hier kun je in een kijkje nemen bij de opening van het Repair Cafe die plaats vond op 18 juni 2022

Op 17 juni 2023 bestonden we 1 jaar!! Kijk hier voor een overzicht van de reparaties van het afgelopen jaar en hier voor een verslag van Ruud Vinju. Hij is al vanaf het begin vrijwilliger bij het Repair Cafe.

Op 14 oktober 2023 vond onze eerste ‘Special Edition’ plaats in het kader van de week van de duurzaamheid. Hier vind je artikel geplaatst in de Biltse Nieuwe gemakat door Jil Galje en Joulou Hintzen. Kijk hier voor meer informatie over de ‘Special Edition’.

Workshops

Er is meer vraag dan we aankunnen op de dagen dat we open zijn. Dit is een super goed teken, omdat dus veel mensen in en rond Den Dolder bezig zijn met duurzaamheid! Op dit moment moeten we mensen teleurstellen en kan niet altijd iedereen geholpen worden. Dit vinden we erg vervelend.

We zouden graag iedereen, van jong tot oud, willen leren hoe je zelf (eenvoudige) reparaties kunt uitvoeren, zodat kennis behouden blijft en iedereen thuis aan de slag kan. Daarom starten we binnenkort met onze eerste workshop: Red je kleding, red de planeet! op zaterdag 22 juni 2024. Kijk hier voor meer informatie

Contact
Meer weten of wil je helpen (want we zijn nog op zoek om ons leuke team te versterken)?

Stuur dan even een mailtje naar repaircafe@dendolder.nl of bel met de coördinator, Karin Koekkoek, tel: 06-51152025.

Karin Koekoek

Gezocht:

Handige Harries/Henriettes, met kennis van en over electronica voor uitvoeren van electrische apparaten samen met de gasten

Voel jij je aangesproken? Dan komen we graag met je in contact. Je kunt contact op met de coördinator.

Het Repair Café in Den Dolder wordt mede mogelijk gemaakt door Samen Duurzaam Zeist, Werkwinkel, Den Dolder.nl en Natuurlijk Den Dolder.

Volg ons op Facebook