Met het super team van Reinaerde zijn donderdag de 6 BuurtBiebs in Den Dolder geplaatst. Ieder kastje staat te pronken en is klaar om jou te laten lezen! Ga er naartoe als je op zoek bent naar een nieuw boek. Neem een ander boek dat uitgelezen is en zet die in de Buurtbieb. Zo heeft een ander daar weer plezier van.

Op de volgende adressen en op het kaartje zijn de BuurtBiebs te bewonderen en natuurlijk om gebruik van te maken.

  BuurtBieb Pleineslaan 84  

Wat kan je daar doen? 5 Tips:

  • langs gaan om te kijken wat er in een biebje staat en een boek meenemen
  • thuis bedenken welk(e) boek(en) je hebt gelezen en graag aan de buurt wilt doneren (er is zeker geen garantie dat je het terugkrijgt)
  • met die boeken naar de buurtbieb lopen in de buurt, of een andere waar je nog niet geweest bent, om daar een boek te scoren of om jouw eigen boeken te doneren
  • te snuffelen in het biebje en dan een mooi boek mee te nemen.

De BuurtBiebkastjes zijn door het team van Reinaerde ontworpen, gemaakt en geplaatst. Vinnie Gozeling, Jordy van de Vecht, Vincent Wichgers, Marcus Gernler ontzettend bedankt!

   

    

Dag van de Minibieb – 5 juni 
De biebjes schieten als paddestoelen uit de grond en door ontspullen, minder weggooien en dus hergebruiken maken veel mensen gebruik van de Minibiebjes, Buurtbiebjes. Het is ook fijn om te  lezen en daardoor je wereld vergroten en elkaar ontmoeten bij het uitzoeken van een boek of het terugzetten of brengen van een boek. Wellicht daar even over praten. Of een aanleiding hebben om een wandelingetje te maken langs de Buurtbiebjes van Den Dolder!

Aankomende zaterdag is het Dag van de Minibieb en kan je verschillende activiteiten verwachten bij verschillende Minibiebjes. Het is in Den Dolder natuurlijk zowiezo leuk om langs de nieuwe biebjes te rijden.

De dag van de Minibieb is een soort open dag van Minibiebs. Minibiebs organiseren tijdens deze dag een kleine (corona-proof) activiteit bij hun Minibieb. Denk hierbij aan extra boeken om te ruilen, een kleurwedstrijd of (als dat tegen die tijd mogelijk is) voorlezen voor kinderen. Veel Minibiebs zijn op deze dag ook feestelijk versierd waardoor het nog leuker is om een bezoekje aan een Minibieb te brengen.