Mantelzorgers uit Den Dolder zijn welkom! Vanaf 15 november start het Mantelzorgcafé in de Huiskamer bij de Werkwinkel aan de Dolderseweg 79a. Annemieke Bol, mantelzorgmakelaar en mantelzorgcoach, gaat het Mantelzorgcafé wekelijks organiseren op woensdagochtend van 10.00-12.00.

Kom langs op woensdag ochtend voor een kopje koffie of thee, een luisterend oor of een plek om hun vragen te stellen op het gebied van zorg en ondersteuning.

Jij zorgt voor een naaste – wie zorgt er voor jou?
Ben jij een (werkende) mantelzorger en ervaar je dat je gaandeweg meer overbelast raakt? Van al die ballen die je in de lucht houdt? Bij het Mantelzorgcafé vind je een luisterend oor om je verhaal kwijt te kunnen. Er komt ook veel op je af: hoe vind je de weg in het oerwoud van wet- en regelgeving, instanties en loketten voor zorg en ondersteuning? Als je met een vraag zit, kom dan ook langs. Annemieke Bol kan je dan met tips en antwoorden weer verder helpen.

Maak kennis met de mantelzorgmakelaar
Sinds kort is Annemieke Bol in onze regio aan de slag als zelfstandig mantelzorgmakelaar. Waarvoor kun je bij een mantelzorgmakelaar terecht?

  • De mantelzorgmakelaar biedt een luisterend oor en inventariseert samen met de mantelzorger de knelpunten op het gebied van zorg, welzijn, wonen, financiën en de combinatie van werk en mantelzorg.
  • Op basis daarvan maakt zij een overzicht van regeltaken en geeft zij duidelijke informatie.
  • Zij kan ook regeltaken van de mantelzorger overnemen. Denk aan het aanvragen van voorzieningen of (extra) zorg, het invullen van formulieren, het voorbereiden van (keukentafel)gesprekken, contact opnemen met instanties of het regelen van vervangende mantelzorg of dagbesteding.
  • Ook kijkt zij met de mantelzorger mee naar de mogelijkheden om werk en mantelzorg beter te combineren.
    In veel gevallen wordt het werk van de mantelzorgmakelaar vergoed uit de aanvullende ziektekostenverzekering. Neem gerust contact met haar op om de mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast is Annemieke ook werkzaam als coach voor mantelzorgers. In één of meer gesprekken helpt zij jou als mantelzorger inzicht te krijgen in je energiegevers en energievreters. Ze reikt tools aan om aan je balans te werken en je veerkracht te vergroten. Je krijgt weer overzicht en pakt de regie terug over je leven. Combineer je zorgtaken met werk? Dan kan zij je helpen het gesprek met je werkgever aan te gaan.

Meer weten? Neem een kijkje op haar website www.annemiekebol.nl