Stichting Vrienden van Landgoed Dennendal

Op het Landgoed Dennendal, onderdeel van de voormalige Willem Arntszhoeve, wonen bijna 200 mensen met een beperking. Op een mooie, veilige plek in Den Dolder. Ook zij willen een sociaal leven binnen de mogelijkheden die zij hebben. En die mogelijkheden wil Stichting Vrienden van Landgoed Dennendal graag vergroten door hen regelmatig te laten aansluiten bij de wereld buiten het landgoed en de buitenwereld naar het landgoed te halen. En dat kan door activiteiten te organiseren, evenementen, feesten, ontmoetingen, kortom een rijk leven. Daar wil de Stichting een steentje aan bijdragen.

Missie en doel

Stichting Vrienden van Landgoed Dennendal heeft een warm hart voor de bewoners van Dennendal. Reinaerde levert prima zorg maar de laatste jaren worden de zorgbudgetten krapper en is er minder geld en personeel om eens wat extra’s te doen. Dat wordt gemist.

Dat kan gaan om een groot zomerfeest voor alle bewoners maar ook om kleinere groepsactiviteiten en extra aandacht op individueel niveau. Wij zorgen voor de kersen op de kwaliteitstaart van de zorg.

Wat doen de Vrienden van Dennendal?

Mensen met een beperking hoeven geen beperkt leven te leiden.

De Stichting vraagt bewoners, begeleiders en familieleden wat hun wensen zijn voor extra activiteiten en gezelligheid. Dat kan op individueel niveau of op het niveau van (woon)groepen of heel Dennendal. Van een keer samen met iemand wandelen of fietsen tot een workshop schilderen tot een zomerfeest. Van een knutselspullen tot een high tea of een meezingfestival.

Op basis van de wensen en suggesties maken ze een activiteitenkalender, vanzelfsprekend in overleg met Reinaerde. Daarbij zoeken ze de financiering en bemensing.

Dierenpark

Regelmatig gaan verschillende groepen bewoners naar Dierenpark Amersfoort. Vrolijke groepen die worden begeleid door enthousiaste medewerkers van PGGM en van Supply Value. Altijd spannend voor veel bewoners die heel verschillend reageren op het gedrag van de dieren. Uiteraard met koffie, thee met gebak en een lekkere lunch in het restaurant van het Dierenpark. Geslaagde acties die mede mogelijk zijn gemaakt door het Fonds Bijzondere Noden van Reinaerde.

Creatieve middag

En weer is er een grote groep bewoners creatief bezig geweest in de Boshut. Knutselen, schilderen, tekenen of gewoon de middag op de eigen manier beleven. De medewerkers van PGGM kijken hun ogen uit als ze zien dat er prachtige kunstwerken tot stand komen. Creatief genieten voor de bewoners.

Feestkratje

Er is op de woongroepen regelmatig iets te vieren en daar hebben de Vrienden een speciaal kratje voor ontworpen vol feestartikelen en andere leuke dingen zoals ballen voor de jeu de boules. Iedere woning heeft nu zijn eigen kratje dat regelmatig door de Vrienden wordt aangevuld en ook van nieuwe artikelen wordt voorzien. Het feestkratje is tot stand gekomen door een royale gift van het Dr. C.J. Vaillantfonds.

Dat de actie is geslaagd, bleek uit de vele blije gezichten van de bewoners bij het openen van het kratje. Feestmutsen, rare brillen, slingers een gekke pruik en ballonnen. En ook een jeu de boules-setje ontbreekt niet in het krat. Dus voor ieder feestje op de groep zijn feestartikelen beschikbaar.

Keyboard voor Dennendalweg 2-4

De bewoners van Dennendalweg 2-4 werden verrast door de Vrienden die een keyboard hebben aangeboden. Muzikale talenten kunnen hun hart ophalen en samen muziek maken. En wie voor zichzelf van muziek wil genieten kan een koptelefoon aansluiten.

Sportmiddag in de sporthal

Op de eerste vrijdag van oktober was door de dames van de Vrije Tijd en de vrienden van Landgoed Dennendal in de mooie sporthal op Dennendal een prachtig parcours voor sport en spel uitgezet. Daar konden bewoners op hun eigen niveau sporten, maar vooral bewegen. Badmintonnen, curling, basketballen, prijsschieten op een puntendoel en heel veel gooi- en smijtspelletjes. Vooral de bewoners van de ouderenzorglijn genoten van de leuke spelletjes. Een van de oudste bewoners waande zich op de kermis en liep met een grote glimlach door de sporthal. Het was weer een feestje van de Vrienden van Landgoed Dennendal dat zeker snel zal worden herhaald. Ook samen met trainers van DOSC.

Lege statiegeld flessen/blikjes

Op Plein 4 staat sinds enkele weken een container waar lege statiegeldflessen en -blikjes in kunnen worden gedaan. Regelmatig wordt de container geleegd door de Vrienden. Het statiegeld wordt door de Stichting weer gebruikt om leuke acties voor de bewoners van Dennendal te organiseren.

Wil je meer weten of actief bijdragen? Neem gerust contact op:

www.vvld.nl   info@vvld.nl

Contactpersoon: Clemens de Jager