Dat Tuinderij Uit De Kluiten een mooie plek is, die mensen bij elkaar brengt, dat bleek donderdag 25 november. Zes mannen van Fivoor hebben het team van de Tuinderij geholpen met het scheppen van 6 kuub compost van de Vliegbasis Soesterberg en vervoerd naar de tuin in Den Dolder.

Fivoor samenwerking Tuinderij     

De compost wordt op Vliegbasis Soesterberg door Het Utrechts Landschap ontwikkeld. Het maaiwerk wordt niet meer weggegooid, maar ingezet om vruchtbare grond te maken. Hergebruik en circulair het geven en ontvangen van de natuur,  dat hoort ook bij de Tuinderij.  Net als de gedachte van inclusie; iedereen hoort erbij.

Een klusje waar we normaal de hele dag mee bezig zijn, was binnen een paar uurtjes geklaard!  We zijn dolblij met deze hulp, zegt Marian van de Tuinderij.

De compost werd vanaf de Vliegbasis Soesterberg naar de Tuinderij gebracht. Marian en Joanne willen met de Tuinderij Uit De Kluiten een brug slaan tussen het WA terrein en het dorp Den Dolder. Voor kwetsbare en vitale mensen, voor jonge mensen en voor ouderen, voor bewoners en medewerkers van het terrein en voor inwoners van Den Dolder en omgeving.

En vandaag kwam het tot een leuke klus samen, zegt Wim, de begeleider van de groep van Fivoor.

Na het harde werk, was daar een bord warme boerenkool met worst, gesponsord door Slagerij Spoelder uit Den Dolder.

Om de mannen van Fivoor te bedanken werd boerenkool met worst gegeten. Samen eten, en even kletsen over de mooie klus en eventueel nog een keer een samenwerking.

Meer informatie over de Tuinderij
• biologische groente en fruit worden geteeld
• vrijwilligers tuinieren
• een eigen boeket bloemen wordt geplukt
• geiten en kippen worden gehouden en eieren zijn te krijgen
• kwetsbare mensen tuinieren en/of buiten zijn
• bijen worden gehouden en hun honing wordt verkocht
• fietsers en wandelaars thee drinken en lunchen
• workshops gegeven worden over biologisch tuinieren of bijen houden

Waar? Op het WA terrein. Een terrein waar verschillende groepen wonen die deel uitmaken van de samenleving en niet altijd makkelijk kunnen integreren. In de nabije toekomst wordt er een woonwijk gerealiseerd op het WA terrein. Het dorp Den Dolder groeit. Samen worden we één en daar willen wij met onze tuinderij aan bijdragen.

Tuinderij Den Dolder


Hoe?
Ze zoeken vrijwilligers, mensen die Marian en Joanne willen helpen en die willen tuinieren,. Willen je kinderen het leren, ouderen die contacten willen leggen? Dat kan allemaal! We doen dit in samenwerking met Reinaerde/Altrecht omdat zij willen bijdragen aan de verbinding tussen WA terrein en dorp en met lokale ondernemers uit Den Dolder en omgeving die met ons willen samenwerken.

Contact:
E: tuinderijuitdekluiten@gmail.com
M: Joanne van Winsen (06-31595101)
M: Marian Kesler (06-53507582)
Volg ze op Instagram: