Als je kind nog niet naar school hoeft, heb je de tijd om de quality time met jouw peuter leuk en gezellig te besteden. Hier vind je de leukste activiteiten in de buurt!

De Torteltuin – avontuurlijke speeltuin Den Dolder
Sinds 2006 hebben betrokken bewoners van Den Dolder een oud schoolplein omgeturnd tot 1 van de meest avontuurlijke speeltuinen van Den Dolder. Geïnspireerd door het grappige verhaal van Pluk van de Petteflat, waar ook de Krullevaar een plek in de speeltuin heeft gekregen. De Krullevaar overziet het speelhuisje, de glijbaan, de koppelrekken, een klimwand, de wip en de talloze schommels, kinderen raken niet uitgespeeld. Ook de zandbak is favoriet, waar het schepje en emmertje is verzorgd. De mama’s, papa’s, opa’s en oma’s kunnen lekker zitten op de bankjes in de zon. Een heerlijke speelplek mét voetbalveldje en kabelbaan waar je met je kind(eren) heel goed een middag kan doorbrengen en nieuwe bewoners kan ontmoeten. Volg de Facebook pagina voor nieuws over de Torteltuin.

Kinderboerderij De Schaapskooi Bilthoven
Kinderboerderij de Schaapskooi is gelegen midden in Bilthoven. Het is de ideale ontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen. Er zijn veel verschillende boerderijdieren om naar te kijken en om mee te spelen. Verder is er een speeltuin en een theehuis waar wat gedronken kan worden. De Schaapskooi is een onderdeel van de zorgorganisatie Reinaerde. Dit betekent dat de werkzaamheden gedaan worden door mensen met een verstandelijke beperking. Ze worden begeleid en ondersteunt door professionele begeleiders en vrijwilligers. De werkzaamheden zijn uiteenlopend, van het verzorgen van de dieren en het schoon houden van het terrein tot het werken in het theehuis.

Binnenspeeltuin Plezier
Indoorspeeltuin Plezier is 100% avontuur, speelplezier en heel leuk voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. De speelruimte is ruim en overzichtelijk ingedeeld. De toiletten worden door ons personeel schoon en fris gehouden. Je kan op het grote Parkeerterrein gratis parkeren.

Muziek op Schoot Bilthoven
Muziek op Schoot® is samen spelen met muziek en hierbij het ontwikkelingsproces van het kind stimuleren en ondersteunen. De cursus houdt meer in dan met plezier muziek maken. De docent is er voor opgeleid om elke les opnieuw de kinderen goed te observeren, zodat de lessen altijd aansluiten bij het niveau van de kinderen. Bekijk ook wat de kinderen leren op de cursus en voor inschrijven voor september hier.

Speeltuin Johannes Wierlaan Den Dolder
Er is een mooie speelweide mét speeltuin in het midden van Den Dolder. Een draaiding, schommels, voetbal veldje met 4 doeltjes, en een giga piramide klimrek staan op het grasveld bij de Johannes Wierlaan. Het is een gezellige plek, waar veel bewoners buiten zitten, elkaar opzoeken en gezellig bijkletsen, terwijl de kinderen spelen, spelen, spelen.