Nieuwe Buurtbiebs op 20 april!

Buurtbieb Den Dolder

Lezen verrijkt je leven. Niet weggooien geeft een goed gevoel. Leuke bestemming voor onze
dagelijkse wandelingen.
Lezen is goed voor jong en oud!

 

 

Uitgelezen boeken krijgen een nieuwe bestemming bij de Buurtbiebs in Den Dolder. Na de opening volgende week van de eerste minibieb, gaan we nog meer Buurtbiebs plaatsen. De werkplaats van Reinaerde heeft de kastjes voor ons gemaakt met gerecycled materiaal. We hebben het wijkteam bereid gevonden om de kosten van materiaal en constructie te vergoeden.

Heb je een voortuin aan een lekkere ‘drukke’ straat in Den Dolder, waar een kastje mag komen te staan? Mail dan naar redactie@dendolder.nl en stuur je gegevens op! Zo kunnen we Den Dolder voorzien van echte Buurtbiebs en kun je een rondje maken voor nieuwe boeken in de buurt! Volg ons op Facebook voor alle ontwikkelingen over de Buurtbiebs.

Wat zijn de spelregels? Hoe beheer je een Buurtbieb?
1. DenDolder.nl levert en beheert de kastjes. We hebben regelmatig contact over hoe het gaat. Wil je het kastje niet meer, dan nemen we hem in en plaatsen hem op een andere plek in Den Dolder. De plekken van de buurtbiebkastjes zetten we in een kaartje dat hier op de website staat. We houden dat bij. Zo grijp je niet mis en blijf je op de hoogte.

2.Onze kastjes zullen herkenbaar zijn in vorm, maar qua kleur en franje kan ieder ‘voortuintje’ helemaal los gaan! En als je zelf een kastje hebt of wilt maken, staat je dat natuurlijk vrij. Meld die dan ook aan en we nemen hem op in het kaartje. De kandidaten ontvangen een kaal kastje dat door de mensen van Reinaerde wordt geplaatst. Zelf geef je het met beits een kleur en versier/verfraai je het. Je kunt het huisje een naam geven bv.  of het specifiek voor kinderboeken inrichten. Of voor strips. Of… verzin het maar. Er staat een sticker op het ruitje waarop DenDolder.nl wordt vermeld.

Wat doe je bij de Buurtbieb?
📗  Als je een boek ziet in het kastje dat je graag wilt lezen, dan haal je het eruit.
📘 Je zet het boek later weer in hetzelfde of in een ander Buurtbiebkastje.
📕 Zet nooit een doos naast het kastje want dan wordt het een rommeltje.

📚 Heb je zelf boeken die weg kunnen? Zet die dan in een kastje waar plek is.

Overleg met ons of met de houder van het kastje als je ergens mee zit. De redactie is bereikbaar op nr 06 41 52 60 39.

Het is een hype, niet alleen in Nederland. (Zoek op Facebook naar buurtbiebs en er gaat een wereld voor je open!) Check vprogids.nl/minibieb.