Ken je de kunst op het terrein van de Willem Arntsz Hoeve?
Als je de definitie van kunst niet al te nauw neemt, staan er ruim 20 kunstwerken op het terrein van de Willem Arntsz Hoeve (WAH). Kijk op het kaartje en zwerf over het terrein om alles te ontdekken.
Via dit kaartje wandel je zo langs alle mooie kunst en objecten.

Hoe zijn die kunstwerken daar terecht gekomen?
In de tijd dat de WAH op de kale heidevlaktes van Den Dolder werd gevestigd (begin 1900) was men er in de psychiatrie van overtuigd, dat een mooie omgeving een rustgevende en helende werking had op de patiënten. Daarom werden er bekende architecten aangetrokken voor de gebouwen en werd er nagedacht hoe het terrein zo goed mogelijk ingericht kon worden met bebouwing, vijvers, lanen en bomen.
Wie meer wil weten over de gebouwen kan dat lezen op de bordjes die neergezet zijn (ook van de inmiddels afgebroken gebouwen). Of bekijk het filmpje Retourtje Den Dolder. En natuurlijk kun je je ook aanmelden voor een historische wandeling bij het Gilde.

De kunstwerken die op het terrein staan, zijn er in de afgelopen drie decennia met hetzelfde idee neergezet, dus met het idee dat hoe mooier de omgeving is, des te beter het is voor de patiënten. Van het resultaat kunnen we, ondanks de herontwikkeling van het terrein, nog steeds genieten.
Ga je ervaren of jij ook zo rustig wordt van een wandeling langs de kunstwerken?