Zaterdag 5 juli jl heeft De Ketel de eerste twee cheques uitgedeeld. De Ketel is een tijdelijke kringloopwinkel, gevestigd in het oude ketelhuis op de W.A. Hoeve. De initiatienemers beloofden de opbrengst te schenken aan goede doelen in Den Dolder.

De winkel wordt goed bezocht en daarom besloten we voor de zomer al twee cheques uit te delen; Nynke en Corien

De Ketel is in ieder geval nog open tot en met de Open Monumentendagen, 14 en 15 september 2024. Vrijdagen en zaterdagen kunt u tussen 11.00 en 16.00 uur spullen brengen en rondkijken in de uitgebreide verzameling tweedehandsspullen.

Vertegenwoordigers van de beide goede doelen waren zaterdag aanwezig: Maaico– penningmeester van de muziekvereniging Dr Engelhard kreeg de cheque uit handen van Corien van Keulen.

De Dolderse muziekvereniging Dr Engelhard ontving een cheque van maar liefst 400 euro voor een tent die o.a. past op de plek van de 4 mei-viering. De instrumenten – maar ook de muzikanten – blijven dan droog bij een bui. Om warm te blijven bij die buien was er al een pakketje chocomel, slagroom en marshmallows. Of die het halen tot het eerstvolgende optreden (Sinterklaas?) is maar de vraag natuurlijk!

Van de vrijwilligers rond de 3 deelkasten in Den Dolder waren vier dames aanwezig: Anneke, Cobie, Hanneke en Petra waren aangenaam verrast: De 3 deelkastjes kregen ieder 75 euro om zo nu en dan iets te kopen, dat ontbreekt. Mensen in Den Dolder vullen de kasten al regelmatig aan met houdbare producten om te eten of te drinken. Maar ook tandpasta, shampoo, zeep e.d. zijn geliefd. De deelkasten worden gelukkig al wel door Stichting Armoedefonds voorzien van menstruatieproducten. De deelkasten staan aan de Pleineslaan, bij Pelita en bij de Werkwinkel. Zij worden beheerd door DenDolder.nl en dagelijks gemonitord door vrijwilligers. Bijdragen zijn zeer welkom! Een actie waarbij je het tweede, derde product gratis krijgt, nodigt uit om bij te dragen, toch?

U kunt ze zelf gewoon in een van de kastjes plaatsen. Let wel even op de houdbaarheidsdatum.

Nynke de Jong reikte niet alleen de cheque uit maar ook alvast wat producten voor de drie deelkasten: shampoo en tandpasta. Heel welkom dus! En natuurlijk hadden Nynke en Corien koffie/thee en soesjes. Het was echt een feestje! Dank aan alle vrijwilligers in ons mooie dorp, maar in het bijzonder aan die van De Ketel.

Elke vrijdag en zaterdag tussen 11.00 – 16.00 uur open!
Vanaf 26 april tot en met half september zal “De Ketel” elke vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur geopend zijn, met mogelijkheid tot uitbreiding naar woensdagmiddagen bij voldoende animo. Nynke voegt toe: “We hopen op een groot succes en zijn daarom op zoek naar leuke spulletjes én naar vrijwilligers die ons af en toe willen ondersteunen in ‘De Ketel’.” Interesse? Je kunt contact opnemen via kringloopdendolder@gmail.com

Over het WAardeer de Hoeve Fonds
Het WAardeer-de Hoeve Fonds is opgericht, door de gemeente Zeist en BPD, om initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan de aantrekkelijkheid van dit historische gebied. Het fonds benadrukt het belang van het waarderen van deze historische en groene omgeving. Door een initiatief in te dienen die de Historische Middenas op de WA Hoeve nieuw leven in blaast, kon men financiële steun vanuit het WAardeer de Hoeve Fonds ontvangen.

Ook je spullen een tweede leven gunnen?
In het kader van ontspullen en de voorjaarsschoonmaak zijn er vast zaken, (schoon en compleet), waarvan het toch al een goed plan was deze een tweede leven te geven…

Afmetingen graag hanteerbaar, dus geen oude bankstellen, maar wel lampjes, leuke stoeltjes, prulletjes, servies, speelgoed etc. Na de opening op 26 april kunnen spullen doorlopend op vrijdagen en zaterdagen worden afgeleverd.

Vrijwilligers gezocht!
Ook zoeken we vrijwilligers die een keertje de kringloopwinkel willen bemensen. We zijn in ieder geval open op vrijdagen en zaterdagen van 11 tot 16 uur, en bij veel enthousiasme misschien ook op woensdagmiddag. Wie komt de spullencaroussel ondersteunen en tekent in voor een dagje? Je zit verder nergens aan vast, behalve dat ene dagje (of twee…)