De week van de Eenzaamheid vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2020. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.  Bekijk hier wat je kunt betekenen voor iemand die jouw gezelschap kunt gebruiken!

Nu kun jij in de week van Eenzaamheid meer voor anderen betekenen. Of vraag hulp wanneer je je eenzaam voelt. Kijk wat je kunt doen.

Zoals bijvoorbeeld koken voor een ander met de Ik kook VanHarte-actie. Ik kook VanHarte voor jou is een gezamenlijk actie van MAGGI en Resto VanHarte. De verbindende kracht van koken en eten is juist nu belangrijker dan ooit. Door de crisis is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om samen te eten. Sommige mensen staan er alleen voor, anderen hebben juist tijd over. Daarom willen MAGGI en Resto VanHarte samen bijdragen en Nederland verbinden.

Download onderstaand kaartje als poster en hang ’t op of doe ’t het in de bus. Meer informatie over dit initiatief: https://restovanharte.nl/ikkookvanhartevoorjou

WeekvandeEenzaamheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is de Week tegen Eenzaamheid?
Sinds 2010 vindt elk jaar in de eerste week van oktober de Week tegen Eenzaamheid plaats. Het is een week vol met activiteiten die sociale contacten en sociale netwerken stimuleren. De Week vindt overal in Nederland plaats; deelname staat open voor elke gemeente en alle betrokken inwoners, vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en bedrijven. De Week tegen Eenzaamheid kan in elke gemeente een andere invulling hebben. Ondersteund met een landelijke publiekscampagne en mediastrategie vraagt de Week tegen Eenzaamheid aandacht voor eenzaamheid. Dit jaar vindt de Week tegen Eenzaamheid plaats van donderdag 1 tot en met donderdag 8 oktober 2020. De oproep is: “Kom erbij” en de boodschap: “Ook jij kunt iets doen tegen eenzaamheid”. De Week wordt landelijk geïnitieerd vanuit het VWS-programma Eén tegen eenzaamheid.

Hier lees je meer over de initiatieven in de gemeente: https://www.zeist.nl/inwoner/uitgelicht/nieuws/nieuws-bericht/detail/week-tegen-eenzaamheid-van-1-tot-en-met-8-oktober/ 

Wat doet de Gemeente Zeist?
De gemeente Zeist is een van de eerste gemeenten in Nederland die een signaalpunt tegen eenzaamheid heeft geopend. Wethouder Fluitman: “Iedereen voelt zich weleens eenzaam, dit hoort bij het leven. Vaak gaat dat gevoel vanzelf over. Anders is het als het gevoel van eenzaamheid ernstig en langdurig is. Dan kan het leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om eenzaamheid te voorkomen en te verminderen.”

Vanaf heden kan iedereen bij het Signaalpunt Zeist tegen Eenzaamheid terecht. Op de website www.zeist.nl/eenzaamheid staat meer informatie en kan een signaal worden doorgeven. Er kan ook naar het signaalpunt gebeld worden op het telefoonnummer 030-6940414. Inwoners kunnen ook binnenlopen bij de wijkservicepunten om een signaal door te geven. Dat kan via De Koppeling (De Clomp 1904), het Binnenbos (Hoog Kanje 186), Wijkservicepunt Noord (Johan van Oldenbarneveltlaan 103) en ’t Noorderpunt (Laan van Vollenhove 1014).