Sinds een jaar zijn er in Den Dolder deelkasten geplaatst. Inmiddels staan er drie kasten. En ze worden goed gebruikt! Heel veel producten zijn binnen een week – en soms binnen een half uur! – meegenomen.

Wij – de begeleidsters van deze drie deelkasten – zijn daar erg tevreden over: het is duidelijk dat de kasten voldoen in een behoefte. Veel mensen komen net te kort om behoorlijk te eten bv. Of om shampoo, tandpasta, maandverband te kopen. Dat dat in deze tijd in dit rijke land voorkomt, wisten we al. We weten nu ook dat Den Dolder geen uitzondering is.

We vragen in deze oproep aan de mensen die het kunnen missen: zet houdbare producten en verzorgingsmiddelen in een deelkast. Zeker bij acties (2+1 gratis of zo) is het doenlijk het ‘gratis’ product af te staan. Let wel op de houdbaarheid. En bv een chocoladereep – hoe lekker en lief – is niet handig in een kast die toevallig vandaag in de zon staat! Enfin, dat begrijpt u. Inmiddels hebben wij ons aangemeld bij het Armoedefonds. De drie kasten zijn nu ook MUPs: Menstruatie Uitgifte Punt. Wij krijgen gratis producten om te verdelen. Wat een prachtig verhaal.
De begeleidsters van de kasten – verenigd in drie app-groepen – volgen de status dagelijks en houden elkaar op de hoogte. De kasten worden beheerd door Stichting DenDolder.nl Voor algemene informatie: petra@dendolder.nl

Vier vrouwen staan aan weerszijde van de deelkast. Dit is een hoge kast met onderaan een dichte deur en daarboven een deurtje met glas. De kast heeft dakje dat aan beide kanten schuin afloopt.
Anneke Lasterie, Renske Zijlstra, Petra Koek en Ingrid Wong

 

Anneke, Cobie, Ingrid, Joke, Margot, Marietta, Hanneke, Anouk, Henriette, Martine, Petra