Afgelopen donderdagavond 8 juli hebben 20 inwoners uit Den Dolder kennis gemaakt met jeu de boules bij DOSC. Op deze zomerse avond heeft iedereen mede dankzij de vrijwilligers van DOSC jeu de boules enorm genoten zo blijkt ook uit een greep van de positieve reacties.

‘Het was superleuk en voor herhaling vatbaar!’

 

‘Met een paar tips ging het gelijk al zo goed, heel leuk om te ervaren’

 

‘Wist niet dat jeu de boules ook zo’n tactische sport is’

Na een openingswoordje door de voorzitter René van Nimwegen kreeg iedereen uitleg hoe het spelletje Petanque (zoals het officieel heet) in elkaar zit. Nadat iedereen een houtje had getrokken waren de teams bekend en kon iedereen het snel zelf gaan ervaren.

Bij iedere baan stond een begeleider van DOSC om de nodige tips en complimenten uit te delen. Zodra iedereen het potje tot de 13 uitgespeeld had werden er nieuwe teams gevormd en was er ruimte voor een hapje en een drankje.

‘We hebben zelfs de clubkampioenen ingemaakt’

‘Leuk om je buurtgenoten op deze manier beter te leren kennen, volgende keer een stratentoernooi?’

Heel veel dank aan DOSC jeu de boules voor de gastvrijheid, betrokkenheid en organisatie!  Het was een heerlijke avond die voor de meesten voor herhaling vatbaar is!

De voorzitter sprak al uit om vaker open avonden te organiseren waar mensen zonder lid te worden met een kleine bijdrage aan deel kunnen nemen, dus zomeravonden jeu de boules als deze worden zeker vervolgd.

Ook familiefeesten, jubilea, bedrijfsuitjes e.d. zijn mogelijk. Hiervoor kan contact opgenomen worden met Harry van Vlijmen via 06-53651430.

 

Meer lezen over de vereniging?

Hartstikke gezellig, dat Jeu de Boules bij DOSC – DenDolder.nl Beweegt