Woensdag 8 juli 2020 is het eindelijk zover: de kinderen van groep 8 van basisschool De Kameleon stapten op de fiets om naar het YMCA in Leusden te gaan.

Het kamp stond eigenlijk eerst gepland in mei van dit schooljaar. Met de maatregelen rondom Corona kon dat niet plaatsvinden. De directie en de juffen van groep 8 namen direct contact op met het YMCA om alvast de uiterste datum te reserveren. Met de versoepelingen vanuit de overheid en het protocol van YMCA kon het kamp vorige toch plaatsvinden.

De kinderen werden tot een week voor vertrek nog in spanning gelaten. Juf Joske en juf Michelle voerden in de klas een toneelstuk op over ‘Misschien slapen op school?’ Met de meetlint erbij werd gekeken of ze voldoende afstand konden bewaren en of de klas goed kon worden geventileerd. Tijdens dit toneelstuk kwam directeur Heidi van Wezel langs die zich afvroeg wat deze twee juffen aan het doen waren. Gelukkig kon zij vertellen dat de kinderen en de juffen niet op school gingen slapen, maar echt op kamp gingen. Het gejuich van de kinderen was in heel Den Dolder te horen. Eenmaal op kamp zag je stralende gezichten van de kinderen. De tenten werden ingericht, het terrein werd verkend en was er plezier voor tien. Overdag werden er verschillende spelen gespeeld, zoals levend kwartet, stratego en Arrow Bartle.

Floris:
De spelletjes waren fantastisch!

Donderdagmiddag zetten de kinderen samen met de kampbegeleiding een geweldige bonte avond in elkaar. Er werden toneelstukjes opgevoerd, liedjes gezongen en liepen ze de polonaise. Deze avond werd afgesloten met een griezelige spooktocht waar ook juffen en meesters aanwezig waren.

Femke:
Dit was het beste kamp ever!

En op De Kameleon zijn ze nog niet klaar. Deze week wordt de musical op twee avonden opgevoerd. Wat een feest!