De Historische Vereniging Den Dolder zet zich al jaren in om de prachtige geschiedenis van ons dorp levend te houden.

“Velen kennen uiteraard onze Kroniek of hebben ooit een rondleidingen of tentoonstelling bezocht. Dat blijven we natuurlijk gewoon doen. Tegelijkertijd zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om andere doelgroepen te bereiken. Aldus voorzitter Petra Koek van de Historische Vereniging Den Dolder. 

Op dit moment wordt daarom hard gewerkt aan de realisatie van een gevelkunstproject op de Delta Residence aan de Van Essenlaan.

Samen met bewoonsters Bea van Nimwegen en Irene Kosterman, cultuurmakelaar Casper Broekaart en Peter de la Mar van het Geheugen van Zeist is nagedacht over een geschikte afbeelding. “We hebben gekozen voor een voorstelling waarin het ontstaan van Den Dolder naar voren komt. De heidevelden, Christoph Pleines, de zeepfabriek… Ik ben ontzettend benieuwd hoe een kunstenaar dit straks gaat vertalen”, aldus Petra.

Eind januari wordt i.s.m. de Adviescommissie Beeldende Kunst en Vormgeving van de gemeente Zeist een zogenaamde shortlist van kunstenaars bepaald. De namen op deze lijst mogen een schetsontwerp maken. Uit die ontwerpen kiest het projectteam vervolgens een winnaar. Petra: “Ik vind het ontzettend boeiend om dit proces mee te maken. Wat zou het mooi zijn als we nog dit jaar kunnen genieten van de nieuwe gevelkunst!”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter de la Mar via peterdelamar@gmail.com