In april jl. plaatsten we de allereerste Dolderse buurtbieb, Pleineslaan 33. Direct werd er veel gebruik van gemaakt. Nu zijn er dus 7! Rij langs, kijk of er nog wat te scoren valt. Lezen doet goed, voor jong en oud in Den Dolder.

Jan van Buren meldde ons dat er een dame in een autootje eenmaal per week een u-bocht maakt, stopt, een boek erin zet en een nieuw boek eruit haalt, en weer doorrijdt… binnen een minuut een nieuw boek gescoord, waar vind je dat?

In de voortuin van Cobie gaat het snel met de boeken: De Buurtbieb op de Paltzerweg ligt nl. aan de fietsroute Rietveld – Mondriaan en dat is te merken. Soms staan mensen eindeloos te kijken, soms is het zo gepiept. Er wordt veel meegenomen en hij moet vaak aangevuld worden. Laat dat nu net de bedoeling van de Buurtbieb zijn…

Buurtb

Lezen verrijkt je leven. Niet weggooien geeft een goed gevoel. Leuke bestemming voor onze dagelijkse wandelingen.

In alle buurtbiebjes staat voor elk wat wils: romans of achtergrondliteratuur voor volwassenen en prent- en leesboekjes voor de kleinsten of voor hen die al lezen kunnen. In de buurtbieb van Martine, ook op de Pleineslaan, staan veel kookboeken en kinderboeken.

De zevende buurtbieb kwam er eind augustus in Duivenhorst. Dit ruilbiebje bevindt zich in een kuil, maar toch moet je een opstapje nemen om de inhoud goed te kunnen bekijken… voor de klimgeiten die in de wijk wonen totaal geen probleem! Iedereen is van harte uitgenodigd om vooral kinderboeken te komen ruilen.

En dan is er natuurlijk nog de mooie kast bij Albert Heijn waar je al langer rustig kunt grasduinen. Ook daar zit de loop er goed in, dus regelmatig neuzen heeft zin.

Nieuw is de heuse bibliotheekopstelling in Pelita. Wel drie grote kasten staan vol met boeken op thema: romans, naslagwerk, kinderboeken en ook veel spelletjes! Een bezoekje waard tijdens openingstijden. De bieb is open op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Koffie en thee is er ook!  Ingang Dr Ramaerlaan. Direct rechts: gewoon op de rode knop drukken om de deur te openen. Margot ontvangt je graag. Kijk rustig rond en neem een boek mee.

Missen we nog een plek? Een plek waar een buurtbieb echt zou moeten komen? Meld je svp en we gaan er werk van maken! Mail naar redactie@dendolder.nl.

Lees ook: 6 buurtbiebs in Den Dolder  of  eerste buurtbieb in Den Dolder