De eerste Buurtbieb is geopend. Je vindt deze Buurtbieb op de Pleineslaan 33. Dit kastje met boeken staat te pronken en is klaar om jou te laten lezen! Ga er naartoe als je op zoek bent naar een nieuw boek. Neem een ander boek dat uitgelezen is en zet die in de Buurtbieb. Zo heeft een ander daar weer plezier van.

Op vrijdag middag verzamelden geïnteresseerde bewoners van Den Dolder rondom de stoep waar de eerste Buurtbieb door de initiatiefnemers werd geopend. Jan en Jos van Buren lieten hun stoere kleinzonen de stapels boeken dragen en de mannen van Reinaerde hebben het Buurtbieb kastje in de grond gezet.

Petra Koek, de drijvende kracht achter de Buurtbiebs:

Opnieuw schrijven we vandaag historie: we vieren vandaag dat we een begin maken van een bijzonder netwerk: een bijzonder initiatief waarin veel lijntjes van deze huidige tijd samen komen.

Ontspullen, minder weggooien en dus hergebruiken. Heel belangrijk. Maar ook fijn lezen en daardoor je wereld vergroten; in deze tijd van beperking en schermpjes heel erg belangrijk. En elkaar ontmoeten bij het uitzoeken van een boek of het terugzetten of brengen van een boek. Wellicht daar even over praten. Of een aanleiding hebben om een wandelingetje te maken langs de Buurtbiebjes van Den Dolder!

Er zijn veel bewoners van Den Dolder, die ook graag een buurtbieb in hun eigen tuin willen hebben. We zijn van plan om nog 6 kastjes in Den Dolder te plaatsen. Die vind je hieronder in een overzichtelijke kaart. Wil je ook bijdragen aan de Buurtbiebs van Den Dolder, stuur een mail naar redactie@dendolder.nl.

Met dank aan: Jan & Jos Van Buren, Reinaerde, Wijkteam Den Dolder en Petra Koek.