“Een verborgen parel” het reizende restaurant De Maaltuin
We blikken terug op een prachtige, waardevolle ervaring. Het is al weer even geleden, maar gelukkig hebben we de herinneringen nog. In september 2024 verwelkomden we op de historische Willem Arntsz Hoeve het reizende restaurant De Maaltuin. Gedurende deze bijzondere editie kwamen maar liefst 500 gasten genieten van een culinaire reis vol verhalen over de rijke geschiedenis van het terrein.
Unieke sfeer en rijke historie
De avonden startten met een bezoek aan het Ketelhuis, waar gasten kennismaakten met de unieke sfeer en rijke historie van de Hoeve. Daarna werd het diner geserveerd in het sfeervolle Carré wat vroeger functioneerde als timmerwerkplaats & schildersatelier. De ruimtes waren prachtig aangekleed en vol oog voor detail. Zoals een van de gasten treffend zei: “Locatie was prachtig! Aankleding mooi en sfeervol.”
Een belevenis
Wat deze avonden zo bijzonder maakte, waren niet alleen het heerlijke eten en de perfecte wijnen, maar ook de verbinding tussen mensen. Gasten genoten aan lange tafels, voerden mooie gesprekken met onbekenden en werden geraakt door de verhalen en sfeer. Eén van hen omschreef het zo:
“De aaneenrijging van verhalen op een serene plek in combinatie met heerlijk eten en drinken. De hele belevenis.”
Proef de magie opnieuw
We kijken met trots terug op deze onvergetelijke avonden en nodigen je uit om het nog eens te herbeleven. Bekijk het sfeerfilmpje en proef de magie van De Maaltuin opnieuw!
Bosch & Hei
Bij de transformatie van het gebied naar een woonomgeving is behoud en versterken van de natuurwaarden het belangrijkste aandachtspunt. Een deel van het terrein is al jaren in eigendom van ontwikkelaar BPD en deze heeft er de afgelopen jaren bewust voor gekozen het prachtige gebied niet in de schijnwerpers te zetten om te voorkomen dat het een recreatieve trekpleister wordt. Ook bij het toekomstige gebruik ligt het accent op wonen en de natuur en zijn de overige functies te gast.
Het regenwater dat op de daken en de straat valt, wordt straks niet meer via het vuilwaterriool afgevoerd, maar opgevangen in wadi’s en rechtstreeks in de bodem geïnfiltreerd. De manier waarop dit gebeurt wordt besproken met de ‘buren’ van het Utrechts landschap en Reinaerde en vervolgens zorgvuldig ontworpen. Zo voorkomen we dat we te veel water naar de heidevelden leiden bijvoorbeeld. Ben je benieuwd naar de visie van BPD, klik hier.