Wat brengt 2022 Den Dolder? Terwijl we weer in een lockdown zitten en hopen op betere tijden, is het ook voor team DenDolder.nl even tijd om stil te staan en terug te kijken naar afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2022. En we willen jou bedanken voor het lezen, luisteren, kijken! Zonder jou geen DenDolder.nl

Anderhalf jaar bestaat DenDolder.nl nu. Een dynamisch jaar, waar de uitzendingen van Typisch Den Dolder, een goede start was. Ons dorp op landelijke televisie, zo werd een ander beeld geschetst door de leuke, interessante portretten over de medebewoners.

Koningsdag 2021 was tijdens de lockdown minder uitgebreid, maar gelukkig werden er in wijken toch gezamenlijk leuke activiteiten georganiseerd voor de kids. In 2022 hopen we dat het weer mag; kleedjesmarkt, muziek op straat en gezelligheid met elkaar.

In juni brak twijfelend de EK gekte los. En werd op initiatief van een Dolderse voetbalgek de actie Den Dolder Voor Oranje georganiseerd. Mét prijzen van Dolle Dries. Jammer dat Oranje niet door ging.

De zomer in met ijsjes. Dat blijft traditie en de Albert Heijn had de ijsjes voor bij de school weer gesponsord. Super!

Sindsdien weten veel mensen die verbinding zoeken met de Dolderse gemeenschap, de redactie te vinden om activiteiten te promoten en Doldenaren te informeren. Zo organiseerden De Historische Vereniging de ommetjes rondom het dorp, maar heeft zich ook ingespannen voor het verwezenlijken van echte gevelkunst.

En er zijn 7 BuurtBiebs door Reinaerde in Den Dolder geplaatst. Dit jaar weer 5 op de planning! Wil je meer weten of je aanmelden voor een plekje? Mail naar redactie@dendolder.nl

De agenda vulde zich weer op de website en via de social media bereikten we heel veel mensen. Ook de Open Monumenten Dag was druk bezocht en wat waren de activiteiten leuk!

Open Monumenten Dag Den Dolder

Door het plaatsen van maandelijkse nieuwsbrieven van de Gemeente Zeist, Fivoor/Altrecht, Belangenvereniging Den Dolder en de Maria Christinakerk bleef Den Dolder op de hoogte en zorgden we voor verbinding.

Ook Natuurlijk Den Dolder is gelanceerd! Dit initiatief wil een bijdrage leveren aan het natuurlijke leven in Den Dolder.  Natuurlijk leven kan gaan over gezonde voeding & leefstijl, verbinding van mensen, opvang van regenwater, zelf te maken schoonmaakmiddelen, dierverzorging en aanleg van planten & bomen. Kortom, aandacht voor alles wat leeft; mens, dier en natuur. www.dendolder.nl/natuurlijk

We hebben nu een aantal redactieleden, die stukjes schrijven, nieuws aanleveren, interviews doen of foto’s maken. Ook Bjorn Veldhuizen van MUCK schrijft iedere maand zijn Soundtrack van Den Dolder.

Gitarist Bjorn Velthuizen Band Muck Den Dolder

Om het samen te doen, dat voelt echt goed!

Basisschool De Kameleon voorzag ons regelmatig van nieuws. Zo besteedden we aandacht aan  het afscheid van juf Nel. Er zijn ook openstaande vacatures, die we delen op onze kanalen.

Agenda 2022

Voorlopig heeft de agenda nog niet veel activiteiten op de planning staan. Maar laten we hopen samen dat dit snel beter wordt. Ook dan zitten we klaar om alles weer hier met jou te delen.

Ons doel in 2022

Wij blijven actief in het delen van de leuke dingen die Den Dolder en omgeving te bieden heeft met meer mensen die met ons mee willen doen. Dus lees je dit en denk je: ja, ik wil ook bijdragen? Stuur een mail, artikel of nieuwsbericht naar redactie@dendolder.nl.

We willen dat DenDolder.nl een duurzame plek wordt, die kan blijven voortbestaan ook de komende jaren. Hiervoor hebben we geld nodig. Dus heb je goede ideeën voor fondsen, sponsoring of wil je zelf doneren? Dat kan natuurlijk! 

En we willen meer bedrijven, instellingen die de website als investering zien om hun doelgroep te bereiken via sponsored content, advertentieruimte en leuke acties. Adverteren?

Als de we voldoende financiering krijgen gaan we professionaliseren en richten we dit jaar de Stichting DenDolder.nl op met ANBI erkenning. Als je hier aan wilt meewerken kun je je ook bij de redactie melden.

We volgen de ontwikkelingen in 2022 op de voet

WA Hoeve: Hoe verlopen de plannen van Altrecht en Fivoor om het Willem Arntz terrein te verlaten? Wat is projectontwikkelaar BPD van plan? Wat doet Reinaerde en op het terrein Dennendal?

Lukt het om het skatepark voor de kids van Den Dolder te gaan realiseren? We hebben meegedaan met de Zeister Vrijwilligersprijs en helaas niet gewonnen. Maar plannen zijn in de maak, om voor de kids in Den Dolder leuke activiteiten en misschien wel een plek te maken.

skatepark Den Dolder

Krijgt de kop van het station (de wachtruimte en de voormalige kiosk) een nieuwe bestemming?

Welke activiteiten mogen na de lock-down weer worden opgestart?

Hoe komen we met elkaar van de coronakilo’s af?

Houden onze Dolderse ondernemers het hoofd boven water?

Blijf ons dus volgen in 2022!

DenDolder.nl: Zo gek nog niet!

 

DenDolder.nl 2021 in cijfers


maanden online: 17

artikelen gepubliceerd: 135

activiteiten in de agenda: 200

volgers op Facebook: 450

volgers op Instagram: 423

volgers op Twitter: 152

volgers op Nextdoor: 91

Redactieleden: 8