Groen is goed voor je gezondheid en geeft plezier en ontspanning. Daarom willen we minder tegels en meer planten en bomen die thuishoren op de Heuvelrug. Zo simpel is het. We maken daarmee het Nationaal Park nog een stukje groter en groener.

Wil je meedoen als bewoner of groep om Heuvelrugtuinen te maken ? Op www.jouwheuvelrugtuin.nl staat veel informatie om je op weg te helpen zoals: een lijst met geschikte planten, een checklist en hulptips.

Als je de checklist volgt kun je deze maanden beginnen met het smeden van de plannen en doen van de voorbereidingen, voor een tuin waar planten en dieren blij van worden. Eerst zien hoe een Heuvelrugtuin eruit ziet? Bij het Beauforthuis in Zeist is een voorbeeldtuin ontwikkeld, waar bezoekers – zodra de corona-maatregelen zijn opgeheven – een kijkje kunnen nemen. Of kijk voor meer informatie en inspiratie op de facebookpagina!

Over het project Heuvelrugtuin
In dit project zijn NMU, IVN, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, gemeenten, provincie en bewoners samen aan de slag om Heuvelrugtuinen te maken. We zoeken nog bewoners, bewonersinitiatieven, gemeenten en andere partijen die hieraan mee willen doen. Het gaat om bewoners en organisaties in de Heuvelrug gemeenten: Utrechtse Heuvelrug, Zeist, De Bilt, Woudenberg, Rhenen, Baarn, Soest, Amersfoort, Leusden en Veenendaal.

Een Heuvelrugtuin is een stukje Nationaal Park in je eigen tuin. Een Heuvelrugtuin bestaat voor minstens 60% uit groen, er wordt gifvrij getuinierd, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Daarmee levert je tuin een positieve bijdrage aan het klimaat, de lokale biodiversiteit en voldoende drink- en grondwater. Bestrating in een Heuvelrugtuin is waterdoorlatend, waarbij het regenwater de grond in kan sijpelen en kan worden opgenomen. Het project ging op 23 april 2020 van start.

Meer informatie: https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/NL/Heuvelrugtuin/Laat-je-inspireren