Welke kant je ook op gaat, het is altijd groen. (Naar je werk) fietsen, hardlopen, wandelen, wat je ook doet je ziet direct een prachtige omgeving. Dat is iedere dag genieten.

Gelegen aan de rand van Den Dolder te midden van veel groen en bomen ligt de nieuwste wijk van Den Dolder: ‘Het Overduyn’ aan de Tolhuislaan. In 2018 werden hier 41 koopwoningen opgeleverd. De wijk telt 18 twee-onder-één-kap-woningen en 23 rijwoningen, allen in jaren ’30 stijl. Nu, twee jaar na oplevering, vroegen we een aantal bewoners hoe zij het wonen in de wijk ‘Het Overduyn’ beleven en waarderen.

‘Overduyn’ aan de Tolhuislaan vanuit een luchtballon | Foto: Laurens de Weijer

Fijne huizen
De 18 twee-onder-een-kapwoningen met grote aangebouwde berging zijn verdeeld over drie woonblokken met een ruime woonkamer en prettige leefkeuken, met openslaande deuren naar de tuin. Met drie slaapkamers en een badkamer op de eerste etage en een zolder op de tweede etage is er veel ruimte. De 23 rijwoningen hebben een vergelijkbare indeling en bieden ook de ruimte en het licht wat de bewoners zoeken. De huizen zijn nieuw gebouwd, van alle gemakken voorzien en (relatief) onderhoudsvrij. Ook de lage energiekosten zijn een groot pluspunt. Door de bewoners die dicht bij het spoor wonen wordt het geluid wat dit met zich meebrengt als minpuntje benoemd.

Midden in het land, in de buurt van Utrecht
In Den Dolder geniet je van de rust en de groene omgeving maar is ook stad en cultuur binnen handbereik. Station Den Dolder is op loopafstand waarna je in 10 minuten zowel in het centrum van Utrecht als van Amersfoort bent. Een deel van de bewoners is vanuit de stad verhuisd en zij vinden het heel prettig dat je voor je deur en zonder parkeergeld te hoeven betalen kunt parkeren.

Kleinschalige, dorpse karakter
In no time heeft iedereen elkaar in de wijk leren kennen; hele fijne mensen, behulpzaam en veel gezelligheid. Ook in Coronatijd was en is merkbaar dat mensen naar elkaar omzien door de helpende hand die elkaar wordt geboden. De jaarlijkse buurt barbecue en de versierde fiets parade met Koningsdag heeft daar zeker aan bijgedragen. Maar niet alleen in onze wijk heerst dit gemoedelijke gevoel. In het dorp zijn de basisvoorzieningen voor handen en als je bijv. een pakketje op komt halen dan lopen ze al naar achteren omdat ze weten wie je bent.

Kindvriendelijke wijk
In de wijk wonen veel kinderen die elkaar in hun vrije tijd veelvuldig opzoeken. Doordat het alleen bestemmingsverkeer is kan er makkelijk met elkaar op straat gespeeld worden. Speeltuin de Torteltuin is een fijne speel- en ontmoetingsplek voor jonge kinderen. Basisschool de Kameleon (onderdeel van Integraal Kind Centrum De Schilden) is op loopafstand en de basisscholen in Bilthoven zijn een klein stukje fietsen. Ook sport, muziek en andere activiteiten zijn volop in de buurt te vinden. De oudere kinderen die in de wijk wonen verdienen wat bij door op te passen bij de gezinnen met jongere kinderen.

Diversiteit
Den Dolder kent een diverse samenstelling van bewoners. Dat heeft zijn charme en geeft zo nu en dan ook wel eens wat overlast. De parkeerplaats van DOSC wordt regelmatig als hangplek door jongeren gebruikt en dat betekent op een aantal momenten flink wat scooters door het tunneltje. Ook zijn er mensen met een hond die op de looproute naar het nabijgelegen Okkerbos niet allemaal de hondenpoep netjes opruimen. Deze zaken zouden meer aangepakt mogen worden, dat zou het woonplezier nog meer vergroten.

Toekomst
De bewoners die zijn bevraagd hebben geen van allen verhuisplannen in de nabije toekomst. Wil je ook in deze wijk komen wonen, houd Funda goed in de gaten en zorg dat je er snel bij bent 😊.