Op woensdag 3 juli wordt het BiebPunt Den Dolder feestelijk geopend en iedereen is welkom. Voortaan is iedere woensdagochtend van 10.00 tot 12.30 een medewerker van de bibliotheek aanwezig in de Werkwinkel (Dolderseweg 79a). Je kunt er boeken bestellen en bestelde boeken ophalen en inleveren. Bovendien is er hulp voor het vinden van digitale informatie van de overheid. Binnenkort gaan vrijwilligers op woensdag ook voorlezen.

Vroeger had Den Dolder een eigen bibliotheek maar net als in de rest van Nederland is er steeds meer bezuinigd. De vestiging werd een bibliobus en de bibliobus verdween rond 2012. De inwoners van Den Dolder waren aangewezen op de centrale bibliotheken in Bilthoven en Zeist en in de praktijk is dat voor velen te ver weg voor een bezoek.

Het gat is intussen deels opgevuld door de minibiebjes van DenDolder.nl, Albert Heijn en Pelita waar goed gebruik van wordt gemaakt. De collectie is altijd verrassend maar ook beperkt en dat is logisch.

Kunstenhuis Idea, onder meer verantwoordelijk voor de bibliotheken in de regio, heeft bij de rijksoverheid subsidie aangevraagd voor meerdere BiebPunten, waaronder Den Dolder.
Daarmee komt de bibliotheek weer naar de lezers toe.
Leden van de bibliotheek kunnen op de website boeken bestellen. Wie dat lastig vindt kan dat bij het BiebPunt doen met hulp van de medewerker.