Vaak liep ik langs het makelaarskantoor Burgersdijk aan de Paduaweg, soms met een nieuwsgierige  blik op wat er zoal te koop was in Den Dolder en omgeving…Kokkie Pauw sprak met de mensen werkzaam bij Burgersdijk.

Ik liep dit keer ook naar binnen om kennis te maken met de medewerkers van dit makelaarskantoor: Edwin Kotkamp, makelaar/taxateur, Lot Wisman, assistent makelaar en Nathalie Teijgeler, office manager. Wie zijn zij, wat vinden zij leuk aan hun werk en wat maakt hun kantoor zo uniek? En natuurlijk spraken we ook over de huizenmarkt in Den Dolder en wat Den Dolder zo aantrekkelijk maakt om er te wonen.

Het enthousiaste en deskundige team

Edwin Kotkamp..is al 25 jaar vergroeid met Den Dolder, hij kent er alle ins en outs. Hij begon er zijn makelaarsloopbaan in 1996 en is inmiddels partner bij Burgersdijk Makelaars, dat ook kantoren heeft in Utrecht, Zeist en Bilthoven. Edwin heeft 3 kinderen, is heel sportief en fietst hier graag door de bossen met een mountainbike of racefiets en af en toe speelt hij rugby in Amsterdam. De omgeving vindt hij hier erg mooi, alleen Zuid Limburg vindt hij – om te fietsen – nog mooier. Daar heeft hij kortgeleden nog met een ploeg van Burgersdijk Makelaars een heerlijke tocht gemaakt op de racefiets.

Nathalie Teijgeler..woont al 16 jaar met heel veel plezier in Den Dolder,  ze wil ook echt niet meer weg. Via Lot kwam ze terecht bij Burgersdijk Makelaars en toen ze daar voor het sollicitatiegesprek binnen stapte bleek dat ze ook Edwin kende via het kinderdagverblijf, waar ze alle 2 kinderen hadden. Ze werkt nu al 12 jaar vol enthousiasme als office manager. Ze heeft 2 zonen van 11 en 15 jaar en een hond waar ze veel mee loopt in de omgeving. En ze wil weer gaan starten met tennissen bij tennisvereniging Bosch en Duin , waar al wat vrienden van haar tennis spelen. Ze woont dicht bij de Torteltuin, waar ze vaak mensen tegen komt die ze nog van vroeger kent en die hier ook zijn neergestreken, heel gezellig!

Lot Wisman..heeft een aantal jaren geleden gewerkt in de binnendienst, en sinds 2019 haar plek gevonden in de buitendienst. Uit het contact met de klanten haalt ze veel voldoening. Ze heeft in Den Dolder gewoond, maar woont nu in Bilthoven. Ook zij is sportief, ze skate hier regelmatig een rondje, waarbij ze steeds op een ander mooi plekje komt. Ze loopt hard en speelt ook hockey. Haar twee zoons van 13 en 16 jaar zijn vaak op DOSC waar ze voetballen. Die club heeft ook een sociale functie en is heel toegankelijk, dus de jeugd is daar graag. Lot vindt het een top club!

Het leuke van het makelaarschap
Alle drie vinden ze vooral het contact met mensen erg leuk, het koppelen van zoekers en verkopers en het verkrijgen van een mooi resultaat voor beide partijen.

Goed en helder communiceren is belangrijk, eerlijk zijn en geen verkeerde verwachtingen creëren.

Handig voor snelle communicatie is een whatsapp groep met de (ver)kopers, zodat ze goed bereikbaar zijn en snel kunnen reageren.

Het unieke van Burgersdijk Makelaars
Belangrijk is het ontzorgen, waarbij we proberen altijd een stap voor te zijn op eventuele vragen  en een stap extra te doen voor wat er nog geregeld moet worden. Een voorbeeld hiervan is het goed op de hoogte houden van de opdrachtgever van belangrijke termijnen binnen het verkoopproces. Met ons deskundige en enthousiaste team hebben wij voor alles een oplossing en streven naar optimale tevredenheid bij onze klanten.

De huizenmarkt in Den Dolder
Op dit moment zijn er niet zoveel huizen te koop in Den Dolder, maar dat geldt eigenlijk voor heel Nederland. Ook al zijn de afgelopen jaren de woningprijzen flink gestegen, de meeste huizen verkopen snel, vooral als er niet veel meer aan gedaan hoeft te worden.

Er is helaas weinig nieuwbouw. Er zijn nu wel plannen om op de W.A. hoeve te gaan bouwen, daar moet een hele nieuwe wijk komen. Misschien komen er ook enkele woningen op het terrein van Den Engh. En wellicht wordt er in de toekomst op sommige plekken een appartementencomplex  gebouwd waar vroeger 1 woning stond. De trend is verder dat men meer milieubewust en energiezuinig wil wonen, deels uit overtuiging, deels door de hoge energielasten.

Den Dolder heeft veel te bieden
Vooral voor kopers uit de wat grotere steden is Den Dolder heel aantrekkelijk: voor de prijs van een klein huis in de stad koopt men hier een gezinswoning met tuin, echt “value for money”. Andere positieve punten die wij onze klanten vertellen zijn:

Den Dolder is kleinschalig, ligt in een prachtige groene omgeving op de Utrechtse heuvelrug, het heeft een leuk centrum en is voorzien van veel faciliteiten: een compleet aanbod aan goede winkels, alle essentiële zorgvoorzieningen, gezellige en sympathieke sportvoorzieningen, populaire restaurants en diverse culturele activiteiten.

Voor mensen die voor hun werk op pad moeten is het fijn dat je in korte tijd op de snelweg bent. Ook heeft Den Dolder een eigen station, je bent dus snel in Utrecht of Amersfoort voor werk of een uitje. Doordat het zo’n prettig dorp is komen er soms bewust mensen terug naar Den Dolder die vroeger hier of in de buurt als kind hebben gewoond.

En ook al zoeken mensen vaak niet speciaal voor een huis in Den Dolder, maar meer algemeen in de regio Bilthoven/ De Bilt, als ze hier eenmaal wonen gaan ze allemaal van Den Dolder houden!

Heeft u een vraag omtrent onze diensten of ons aanbod? Sta via deze link direct met ons in contact. Tot zo!