In deze bijzondere coronatijd verschijnt er iedere woensdag in de Nieuwsbode en Stadspers een speciale pagina van de gemeente: ‘Zeist in Coronatijd’. Met berichten vanuit het college van burgemeester en wethouders, vanuit de gemeenteraad en vanuit de samenleving.

Deze week: Open brief burgemeester Koos Janssen

Beste inwoners en ondernemers,

Van harte hoop ik dat u een fijne zomerperiode heeft gehad en dat u in goede gezondheid bent. Wellicht heeft u de afgelopen warme maanden doorgewerkt. Misschien bent u op vakantie geweest,
in eigen land of in het buitenland. Of bleef u dit jaar thuis. Voor het mooie weer hoefden we in elk geval niet ver weg. Hoe dan ook, de omstandigheden zijn anders dan anders. Dat zal voorlopig nog zo zijn. Het coronavirus is nog steeds onder ons. We weten allemaal dat we alert moeten blijven. Vanuit de gemeente blijven we begeleiden en zijn we behulpzaam bij vragen. Voor ieder mens heeft deze buitengewone tijd een andere uitwerking. Of je nu zelfstandig ondernemer bent of werknemer bij een groot bedrijf. Of je nu studeert of nog op school zit. Of je in een ziekenhuis werkt of op kantoor. Veel mensen werken al maanden verplicht thuis, en helpen hun kinderen met hun schoolwerk tussen de eigen werkzaamheden door. Anderen moeten juist extra veel op pad vanwege hun vitale beroep, bijvoorbeeld in de zorg of in het onderwijs. Sommige mensen hebben hun baan verloren, of zijn ziek (geweest). Sommige mensen hebben verdriet vanwege een faillissement of rouwen om dierbaren die zijn overleden. Iedereen beleeft deze ongekende tijd op zijn of haar manier. We hebben allemaal ons gedrag moeten aanpassen om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan. Van de één vraagt dat meer inspanning dan van de ander. Waar de één gevangen wordt door beperkingen in zijn of haar bewegingsvrijheid, vindt de ander juist creatieve oplossingen om met elkaar in contact te zijn. We weten nog niet hoe lang deze situatie gaat duren. We weten wél dat van iedereen verantwoordelijkheid én een lange adem nodig zijn, om bij te dragen aan de gezondheid van ons allemaal. Om met elkaar vooruit te komen.

Laten we oog houden voor verschillen in beleving en in de manier waarop we met de situatie omgaan. Laten we op elkaar blijven letten. Laten we elkaar de ruimte gunnen. Letterlijk én figuurlijk.

Pas goed op uzelf en op elkaar.
We blijven in verbinding.

Bij vragen of zorgen kunt u gerust contact met mij opnemen, via mijn e-mailadres: jjlm.janssen@zeist.nl.

Met hartelijke groet,
Koos Janssen
Burgemeester van Zeist