De doorfietsroute Utrecht-Amersfoort start bij Dierenpark Amersfoort. Via de Soesterduinen fiets je langs Park Vliegbasis Soesterberg en rijd je door tot Den Dolder. Daarna loopt de route langs centrum Bilthoven naar De Bilt en via de Biltse Rading richting Utrecht. Het eindpunt van de route ligt aan de rand van het centrum van Utrecht in het Griftpark.

Update 17-2-23: Gemeente Zeist heeft aanpassingen gedaan na reacties.

Op basis van gebruikerservaringen hebben we de situatie op de Paltzerweg in Den Dolder aangepast.

  • Bij het kruispunt Paltzerweg/Baarnseweg staan nu extra obstakels in de berm en andere borden.
  • In de bocht naar de Baarnseweg zijn 2 streklagen met witte klinkers aangelegd om duidelijker te maken dat het een voorrangsbocht is.
  • De vuilnisbakken zijn weer terug.
  • De lichtmasten die nu op de voetpaden staan, komen in de berm.

De provincie Utrecht werkt samen met gemeenten aan 7 ‘doorfietsroutes’. Dit draagt bij aan de bereikbaarheid van de regio Utrecht. De doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort loopt door Den Dolder: vanaf de Fornheselaan door de kern van Den Dolder, via de Paltzerweg-Baarnseweg-Andreas Foxlaan.

Het belangrijkste nieuws

  • De Paltzerweg is klaar. De inrichting en het gebruik wordt geëvalueerd. Eerste ervaringen zijn gedeeld in dit document.
  • De schetsontwerpen voor de Baarnseweg (het deel tussen kruising Paltzerweg en Dolderseweg) en Andreas Foxlaan zijn aan de directe aanwonenden gepresenteerd. reageren op de schetsontwerpen kan nog t/m eind januari.
  • Aanmelden voor de nieuwsbrief over de doorfietsroute op www.zeist.nl/doorfietsroute.

Uitvoering in fasen

Het deel van de fietsroute dat door Den Dolder loopt, leggen we in fasen aan. Het traject Fornheselaan en de Paltzerweg is al klaar. Hierna volgen de Baarnseweg en de Andreas Foxlaan.

Planning

Voor meer informatie kijk op: https://www.zeist.nl/projecten/projectenoverzicht/aanleg-doorfietsroute-utrecht-amersfoort