Terwijl we nog in een lockdown zitten en hopen op betere tijden, is het ook voor team DenDolder.nl even tijd om stil te staan en terug te kijken naar afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2021.

In augustus ging de website van DenDolder.nl live. De lancering ging met gratis ijsjes op school en het pleintje. We gingen met Den Dolder de zomer in! met talloze leuke berichten en activiteiten in de agenda.

Den Dolder
Wethouder Sander Jansen met oprichter Martine Oudshoorn-Scholte bij de lancering op het pleintje.

Het waren twee superleuke dagen in de luwte tussen de 1ste en 2de golf van Corona. We zorgden voor verbinding met een ijsje, flyer en een kort gesprek.

Sindsdien weten veel mensen die verbinding zoeken met de Dolderse gemeenschap, de redactie te vinden om activiteiten te promoten en Doldenaren te informeren. Zo organiseerden De Historische Vereniging het Historisch ommetje Den Dolder. Zomeractiviteiten die wel mochten doorgaan kregen extra bezoekers, zoals de expositie’s van P’Arts op de WA hoeve.

Stichting P'Arts Zomerkunst

De agenda vulde zich op de website en via de social media bereikten we heel veel mensen. Door het plaatsen van maandelijkse nieuwsbrieven van de Gemeente Zeist, Fivoor/Altrecht, Belangenvereniging Den Dolder en de Maria Christinakerk bleef Den Dolder op de hoogte en zorgden we voor verbinding.

Kinderen spelen in de herfstvakantie in Den Dolder

We hebben nu een aantal redactieleden, die stukjes schrijven, nieuws aanleveren, interviews doen of foto’s maken. We werken samen met Koen en Dees Wilgehof door hun interessante verhalen van Doldenaren te delen onder Mensen van Den Dolder met prachtige fotoportretten van Mel Boas.

Om het samen te doen, dat voelt echt goed!

De top 3 van meest gelezen berichten is:
1. Den Dolder Straalt!
2. Maarten blaast LEGO nieuw leven in.
3. De Tolhuyslaan voelt als thuis.

De Kameleon neem afscheid van Juf Angelique
De Kameleon neem afscheid van Juf Angelique

Basisschool De Kameleon voorzag ons regelmatig van nieuws. Zo besteedden we aandacht aan het afscheid van juf Angelique die na ruim 25 jaar naar een andere uitdaging vertrok. De leerlingen maakten tekeningen en lichtjes voor iedereen die het in deze gekke tijd kon gebruiken. Petra Koek deelde samen met Den Dolder Voor Elkaar ‘Een dikke kus door de brievenbus’ uit rond de feestdagen.

Ook Den Dolder Straalt! zorgde in december voor verbinding. Dit werd breed gedragen door de verschillende initiatieven van ons dorp: Belangenvereniging Den Dolder, Toeven op de Hoeve, Den Dolder voor Elkaar en DenDolder.nl. Ook deelden we andere initiatieven voor verbinding. De kinderen van de Kameleon hebben lichtjeshouders gemaakt op school en Den Dolder Voor Elkaar heeft deze samen met kerstkaarten en liedjes aan de ouderen uitgedeeld, begeleid door de Dolderse Duif. Ook zetten tientallen mensen hun huis, tuin of bedrijf in het licht en deelden dit via DenDolder.nl. Dat doen we in 2021 zeker weer!

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda 2021

Voorlopig heeft de agenda nog niet veel activiteiten op de planning staan. Maar laten we hopen samen dat dit snel beter wordt. Ook dan zitten we klaar om alles weer hier met jou te delen.

Ons doel in 2021

Wij blijven actief in het delen van de leuke dingen die Den Dolder en omgeving te bieden heeft met meer mensen die met ons mee willen doen. Dus lees je dit en denk je: ja, ik wil ook bijdragen? Stuur een mail, artikel of nieuwsbericht naar redactie@dendolder.nl.

We willen dat DenDolder.nl een duurzame plek wordt, die kan blijven voortbestaan ook de komende jaren. Hiervoor hebben we geld nodig. Dus heb je goede ideeën voor fondsen, sponsoring of wil je zelf doneren? Dat kan natuurlijk! 

En we willen meer bedrijven, instellingen die de website als investering zien om hun doelgroep te bereiken via sponsored content, advertentieruimte en leuke acties. Adverteren?

Als de we voldoende financiering krijgen gaan we professionaliseren en richten we dit jaar de Stichting DenDolder.nl op met ANBI erkenning. Als je hier aan wilt meewerken kun je je ook bij de redactie melden.

We volgen de ontwikkelingen in 2021 op de voet

WA Hoeve: Hoe verlopen de plannen van Altrecht en Fivoor om het Willem Arntz terrein te verlaten? Wat is projectontwikkelaar BPD van plan? Wat doet Reinaerde en op het terrein Dennendal?

Lukt het om het skatepark voor de kids van Den Dolder te gaan realiseren?

skatepark Den Dolder

Krijgt de kop van het station (de wachtruimte en de voormalige kiosk) een nieuwe bestemming?

Welke activiteiten mogen na de lock-down weer worden opgestart?

Hoe vergaat het de Dolderse kinderen met afstandsonderwijs? Lees hier de ervaring van directrice Heidi van Wezel.

Hoe komen we met elkaar van de coronakilo’s af?

Houden onze Dolderse ondernemers het hoofd boven water?

Blijf ons dus volgen in 2021!

DenDolder.nl: Zo gek nog niet!

 

DenDolder.nl 2020 in cijfers


maanden online: 5

bezoekers: 3.344 die 9.601 pagina's hebben bekeken.

artikelen gepubliceerd: 135

activiteiten in de agenda: 122

volgers op Facebook: 245

volgers op Instagram: 178

volgers op Twitter: 120

volgers op Nextdoor: 91

Redactieleden: 8