Wanneer je door Den Dolder fietst heb je ze wel eens gezien, de Buurtbiebs in Den Dolder. Er zijn inmiddels 13 in het hele dorp verspreid! Ieder kastje staat te pronken en is klaar om jou te laten lezen! Ga er naartoe als je op zoek bent naar een nieuw boek. Neem een ander boek dat uitgelezen is en zet die in de Buurtbieb. Zo heeft een ander daar weer plezier van.

Wanneer je door Den Dolder fietst heb je ze wel eens gezien, de Buurtbiebs in Den Dolder. Dit voorjaar worden er nog 6 bijgeplaatst. En je kunt je opgeven via redactie@dendolder.nl als je ook een bieb in beheer wilt hebben.

Buurtb

Lezen verrijkt je leven. Niet weggooien geeft een goed gevoel. Leuke bestemming voor onze dagelijkse wandelingen.

In alle buurtbiebjes staat voor elk wat wils: romans of achtergrondliteratuur voor volwassenen en prent- en leesboekjes voor de kleinsten of voor hen die al lezen kunnen. In de buurtbieb van Martine, ook op de Pleineslaan, staan veel kookboeken en kinderboeken.

De zevende buurtbieb kwam er eind augustus in Duivenhorst. Dit ruilbiebje bevindt zich in een kuil, maar toch moet je een opstapje nemen om de inhoud goed te kunnen bekijken… voor de klimgeiten die in de wijk wonen totaal geen probleem! Iedereen is van harte uitgenodigd om vooral kinderboeken te komen ruilen.

En dan is er natuurlijk nog de mooie kast bij Albert Heijn waar je al langer rustig kunt grasduinen. Ook daar zit de loop er goed in, dus regelmatig neuzen heeft zin.

Nieuw is de heuse bibliotheekopstelling in Pelita. Wel drie grote kasten staan vol met boeken op thema: romans, naslagwerk, kinderboeken en ook veel spelletjes! Een bezoekje waard tijdens openingstijden. De bieb is open op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Koffie en thee is er ook!  Ingang Dr Ramaerlaan. Direct rechts: gewoon op de rode knop drukken om de deur te openen. Margot ontvangt je graag. Kijk rustig rond en neem een boek mee.

Missen we nog een plek? Een plek waar een buurtbieb echt zou moeten komen? Meld je svp en we gaan er werk van maken! Mail naar redactie@dendolder.nl.

Lees ook: 6 buurtbiebs in Den Dolder  of  eerste buurtbieb in Den Dolder