Den Dolder is een gemeenschap waarin naast elkaar gewoond en geleefd wordt, en óók voor elkaar gezorgd wordt. Ín de rubriek ‘Twaalf vragen aan…’ maakt u kennis met de boeiende praktijk en ervaring van mensen die werkzaam in zijn in het werkgebied van de (gezondheids)zorg en welzijn. In deze tweede aflevering maken we kennis met Bülent Isik. Voor veel mensen vormt hij een bekend gezicht in Den Dolder.

1: Wat is uw beroep?

Ik ben Wijkmanager bij de gemeente Zeist. Den Dolder valt onder deze gemeente Ik kijk of er knelpunten in de samenwerking van partijen in het medische en sociale domein bestaan. En help deze zo goed mogelijk op te lossen. Ik onderzoek welke partijen actief zijn en breng deze met elkaar in contact. Behalve mijn werk als Wijkmanager ben ik raadslid voor de Partij van de Arbeid in Utrecht.

 

2: Waarvoor heeft u hiervoor gekozen?

Ik stel mij graag dienstbaar op. En wil behulpzaam zijn voor de samenleving en knelpunten helpen oplossen.

3: Kijkend naar uw beroep, waar gaat uw hart dan naar uit?

De een heeft het beter dan de ander. Dan concludeer ik dat wij elkaar als leden van de samenleving nodig hebben om de samenleving voor iedereen zo leefbaar mogelijk te maken.

4: Wat is voor u de kunst van het vak?

Ik heb geleerd dat een groot incasseringsvermogen nodig is. Als Wijkmanager wil ik wijkgericht werken en zoveel mogelijk mensen en partijen betrekken in mijn werk.

5: Waar gaat uw hart nog meer naar uit?

Samen met maatschappelijke partners, bewoners en ondernemers een fijn leven organiseren voor de inwoners van Zeist en Den Dolder.

6: Hoe waardeert u Den Dolder als plaats om te werken?

Heel erg fijn, goed. Den Dolder is divers, Werken in Den Dolder doet een beroep op mijn veelzijdigheid, betrokkenheid en dat maakt het werk erg leuk.

7: Valt u in algemene zin iets op aan de mensen in Den Dolder?

Het valt mij op dat er in Den Dolder veel mensen zijn die zich inzetten voor de woonomgeving en het op een goede, fijne manier samenleven met elkaar. Ik kan goed merken dat mensen iets voor elkaar willen betekenen.

8: Welk advies zou u iedereen vanuit uw beroepsachtergrond willen geven?
Zoek elkaar op. Kom met leuke buurtinitiatieven. Ik wil ze graag facilitairen als het nodig is. Ik ben bereikbaar via b.isik@zeist.nl

9: Heeft u een leuke anekdote uit uw loopbaan?

Er was een mevrouw die 83 jaar oud was.

‘Kunnen we u ergens mee helpen? Heeft u iets van ons nodig?’ Toen zei ze: ‘Hoe kan ik júllie helpen? Zelf heb ik niets nodig…’.

Ik vond het prachtig dat iemand van haar leeftijd aan mij vroeg of zij juist ons kon helpen…

10: Over hoe lang gaat u met pensioen? Wilt u nog iets bereiken voor uw pensioen?

Over 13 jaar ga ik met pensioen. Ja zeker, ik heb nog dromen en wil graag gaan reizen naar verre landen. Ik ben aan het denken hoe ik dat allemaal ga realiseren.

11: Wilt u nog iets anders kwijt in deze rubriek, nu u de kans krijgt?

Ik heb grote waardering en respect voor heel veel mensen die zich op een bepaalde manier vrijwillig inzetten voor de samenleven en een beter leven voor anderen. Geweldig!

12: Hoe zouden anderen u omschrijven?

Erg betrokken voor de samenleving, behulpzaam en een doorzetter, soms zelf op het drammerige af. Mensen vinden mij deskundig in wat ik doe.