We vinden het belangrijk dat kinderen, maar ook volwassenen, lekker met hun handen bezig kunnen zijn en leren met gereedschappen en verschillende soorten materialen om te gaan. Daarom organiseren we iedere derde zaterdag van de maand een vrije inloop, in principe met een thema. Heeft u materiaal en gereedschap in de schuur dat u graag kwijt wil?

In december deden we een proef met het maken van surprises en dat was een groot succes. De ruimte en materialen gaven veel inspiratie en prachtige eindresultaten. En vooral ook heel veel maakplezier!
In januari gebruiken we plankjes als basis voor ‘schilderijtjes’ en in februari staan insectenhotels op de planning.

Heeft u materiaal en gereedschap in de schuur dat u graag kwijt wil?
We zijn bijvoorbeeld op zoek naar:
– stukken resthout, planken, stokken, latjes en
– schroeven en spijkers
– doppen, kurken, kralen en knopen
– houten dozen en kratjes
– wol en lapjes
– gekleurd papier en karton
– gereedschap zoals hamers, tangen en zagen
Voor de Werkwinkel, Dolderseweg 79a staat een inleverdoos maar we kunnen het ook komen ophalen. Bel dan met Ingrid, 06-14767539

De Maakplaats is een plek om een leuke en mooie dingen te maken. Eigenlijk is het een soort flexwerkplek voor iedereen die creatief bezig wil zijn en daar thuis geen ruimte, rust of spullen voor heeft.

Dat betekent dat iedereen incidenteel of heel regelmatig gebruik kan maken van de de ruimte, de werktafels, het gereedschap en de materialen. En de ruimte weer netjes en opgeruimd achterlaat natuurlijk zodat de volgende met net zoveel plezier aan de gang kan.
De Maakplaats heeft geen winstoogmerk dus de kosten zijn zo laag mogelijk.
De Maakplaats is onderdeel van de Werkwinkel en een initiatief van Ingrid Wong en Wandrina Heideman.