Deze speciale editie van de kroniek over de geschiedenis van Den Dolder, is verteld en geïllustreerd voor de jeugd van Den Dolder. En valt de komende weken bij jou in de brievenbus.

Twee jaar geleden kwam de eerste jeugdeditie ooit uit van de Historische Vereniging Den Dolder: de geschiedenis verteld voor de jeugd. De layout, de kleuren, de foto’s, de onderwerpen en de stijl aangepast aan jeugdige lezers. De reacties vorige keer waren overweldigend: ook menig ouder had hem met plezier gelezen. Of zeiden ongevraagd dat dit echt een bewaarexemplaar was!

   

Gera: Ooit stond er in Den Dolder een groot huis voor
bleekneusjes…

Daarom is nu de tweede editie gemaakt. Want we raken natuurlijk nooit uitgepraat over de geschiedenis van ons dorp. Het station, de monumenten, de huizen met een verhaal en nog veel
meer komen aan bod. Verluchtigd door de mooi getekende Duifjes van Anouk van der Meer, dorpsgenote, die ook de omslag ontwierp. De redactie bestond opnieuw uit Gera Hoogland, Ankie
Keijzer en Petra Koek. Deze kroniek ontvangen de inmiddels 455 leden van de vereniging per post. Maar hij wordt ook huis aan huis verspreid in heel Den Dolder. Dus sommige huishoudens krijgen hem dubbel… Niet weggooien, hoor.

Als u de jeugdeditie niet wilt bewaren, kunt u hem ergens neerleggen: bij de kerk, bij Pelita, de school, de huisartsenpost of de makelaar. Dan vindt hij zijn weg vast naar een lezer(tje). Eind april, begin mei worden ze verspreid. Houd de brievenbus in de gaten!

Iedereen weet een stukje van de geschiedenispuzzel. De geschiedenis van Den Dolder schrijven we met elkaar.