Pelita heeft een minibieb maar dan in een XL-variant. Iedereen is welkom om daar boeken te lenen maar ook zijn ‘nieuwe’ boeken welkom. Boeken die staan te verstoffen in je boekenkast. Misschien dat je deze kunt doorgeven aan andere lezers via de bieb in Pelita. Iedere dinsdag en donderdag is het geopend.

Edith Brehm is er vrijwilliger en weet bijna over elk boek wel wat te vertellen. Dit is wat ze uitlicht:

Nazomeren, dat woord las ik pas. Ik denk dan aan de periode tussen de echte zomer en de herfst met zijn stormen en regenbuien (dat laatste hopen we natuurlijk allemaal). Nazomeren, de ochtenden en avonden worden al wat frisser. Hier wat boeken voor deze periode.

* Suske en Wiske, wie kent deze stripboeken niet. We hebben er een flinke stapel van.   

* Jill Mansell, Huisje, boompje, feestje. Striptekenares Molly heeft weinig geluk met relaties, ze valt altijd op foute mannen. Maar nu krijgt ze een nieuwe buurman Dexter: hij is knap, single en ….heeft een baby. Er is meteen een enorme aantrekkingskracht tussen hen, maar Molly houdt de boot af. Liever een goede buur dan weer een een foute vriend, maar hoe lang houdt ze dit vol?
De Volkskrant schrijft: vol romantiek, humor en een happy end. En de Telegraaf: alles wat Jill Mansfell schrijft wordt goud.

* Isabel Allende, Portret in sepia. Een historische roman en een wonderbaarlijke familiesage. Een prachtig boek.

* Midas Dekker, De Thigmofiel. Hè, wat? Een zelfverzonnen woord van Dekker. Het is de tegenhanger van claustrofiel, angst voor kleine ruimtes. Nee, dit is het verlangen naar kleine ruimtes, dat wegkruipen juist het fijnste is. De kat die in een te kleine doos kruipt bv. Je terugtrekken op de wc, waar niemand je stoort (dus geen telefoon meenemen).
Het Parool schrijft: “Een ode aan de huiselijkheid en de behaaglijkheid. Voor al die momenten dat je het liefst in foetushouding onder de dekens wegkruipt”. Leuk geschreven.

* Nicci French, Als het zaterdag wordt. Nicci French is een topschrijfster of eigenlijk schrijvers, ze schrijft samen met haar man.
Dit is het 6de deel van de Frieda Kleinserie, waarin Frieda wordt gedwongen een zaak van een psychiatrisch patent aan te nemen, met verregaande gevolgen.

Pelita vind je op de Dr Ramaerlaan 2 in Den Dolder.