De Dolderse componist en pianist Bas Beelen heeft  zijn debuutalbum ‘Abracadabra’ uitgebracht. Een eclectische mix van klassiek, jazz, flamenco en indie gecombineerd in elf eigenzinnige pianocomposities waarin genoeg valt te ontdekken voor de avontuurlijke luisteraar. Maar ook zachtjes op de achtergrond doen de melodieën het goed. Herkenbare klanken maar benaderd met een frisse eigentijdse blik.

Bas begon zo’n twee jaar geleden met zijn project toen de eerste corona lockdown iedereen binnenshuis hield. Een ideale gelegenheid om meer achter de piano te kruipen en nieuwe muziek te schrijven.

Hij bracht de karaktereigenschappen van de zijn dochters Lize, Jonne en Roos samen in een drieluik. Hij stuitte op een bijzonder muzikaal cryptogram dat hij verstopte in één van zijn composities. En het gevoel van desoriëntatie – de dagen die steeds meer op elkaar gingen lijken halverwege de zoveelste lockdown – is te herkennen in één van de elf stukken op het album.

Zijn muziek is zowel geïnspireerd door zijn favoriete grootmeesters uit de klassieke muziek (Debussy en Rachmaninoff) alsook door hedendaagse invloeden uit de jazz en de indie scene, zoals het Avishai Cohen Trio, Sufjan Stevens en Patrick Watson.

Meer weten? Check de website van Bas, basbeelen.nl .