Terugblik Opera in Den Dolder!

Op 10 november werden 130 bezoekers in de Maria Christinakerk verwend door drie talentvolle musici. Naomi Amaranta, Remmert Velthuis en Maurice van Schoonhoven brachten in een twee uur durend concert hoogtepunten van de klassieke opera. Van Händel, via Dvořák tot Puccini wandelden zij door dik twee eeuwen klassiek. Voor sommigen een feest van herkenning voor anderen een handig overzicht van wat deze boeiende kunstvorm allemaal te bieden heeft. Wat een prachtig programma voor dit brede publiek!

In een amusante sfeer vertelden zij wat zij in de aria’s bezongen. Dus het ging om smartelijke liefde, ongebreidelde macht met vaak een dode of twee aan het eind…😉 Ook ontrouw en onrecht werden met een knipoog bezongen. Fijn dat de zangers dat elke keer inleidden, zodat we de mimiek en de toon beter begrepen (beter dan het Italiaans of Tsjechisch!)

De prachtige stemmen van Naomi en Remmert passen mooi bij elkaar. Het is duidelijk dat zij elkaar goed kennen en op elkaar zijn ingespeeld.

Hun goede stemtechniek en hun prachtige timbre zijn een genot om naar te luisteren. Pianist Maurice weet hen kundig te begeleiden. Knap om zo facilitair en virtuoos tegelijk op onze mooie vleugel te spelen. Ja, deze drie verstaan duidelijk hun vak.

Kortom, wat een heerlijke avond in en voor ons dorp. Goed verzorgd van begin tot eind: met een glas of een kopje nog even napraten. Een echt avondje uit op fietsafstand… Wanneer komen jullie weer?

Nabeschouwing van het concert Opera in Den Dolder! door Petra Koek met foto’s van Aart Advocaat 

Dit concert werd mogelijk gemaakt door de steun van:


Beluister hier het interview met de drie musici door Slotstad RTV