Interview met Peter Donker. Hij is sinds een half jaar wijkagent in Den Dolder. Peter wist het al toen hij op school een beroepentest ging doen: Ik ga bij de politie. Volgend jaar past die pet hem al 20 jaar.

Van Doorn naar Den Dolder
Afgelopen zomer werd hij van agent in Doorn wijkagent in Den Dolder.
Als wijkagent ben je volop met de mensen in gesprek. Samen met het sociaal team ben je er voor de bevolking. In de praktijk zit je niet alleen in de auto – binnenkort ook op de fiets? – maar heb je ook veel overleg: met DOSC, met de mensen van de Torteltuin etc.

Doener
Voor een doener als ik soms wel een beetje veel vergaderen. Laat mij maar bezig zijn en doen. Maar wie weet, is dat in het begin wel nodig. Als je niet weet wat er speelt, kun je niet acteren als wijkagent, toch? Door zichtbaar te zijn op straat en bijvoorbeeld op het station daar kun je al veel overlast voorkomen.

Peter en Petra 
Mijn collega Petra en ik wisselen elkaar af qua diensten en minimaal 1 dag in de week werken we samen. Ook dat is weer voor het broodnodige overleg en de overdracht natuurlijk. We hebben een klik, denken over veel dingen hetzelfde en lachen heel wat af. Dat is belangrijk, ook in ons werk. Dus die ene dag samen is tof.

Aandacht voor de jeugd
Het is een moeilijke tijd voor iedereen, maar vooral de jeugd heeft het lastig. Er valt zoveel af: eerst ook school, alle binnensport, feesten e.d. Dan moet je je haast wel gaan vervelen. Er zou echt eens gekeken moeten worden naar een goede plek om te hangen of juist een plek om iets te doen, zoals een skatepark. Of vrijwilligerswerk oppakken. Tja, lastig hoor. Als ik kan helpen met nadenken daarover, dan ben ik een en al oor. Ik heb niet voor niets dit vak gekozen om iets te beteken voor een ander.

Wijkagent Peter Donker in Den Dolder

Peter houdt je op de hoogte via Instagram. Volg hem!