Vrijdagmiddag 15 maart is feestelijk de derde deelkast in Den Dolder ‘onthuld en gevuld’. Met gemengde gevoelens want we zijn blij dat we elkaar in ons dorp kunnen helpen maar het is jammer dat het nodig is. De kast wordt gevuld door hen die het kunnen missen en is bedoeld voor iedereen die het nodig heeft.

De deelkast is gemaakt en geplaatst door de Kringloop Zeist. Petra Koek vertelde kort over het ontstaan van de deelkasten en hoe de eerste twee kasten al goed gebruikt en beheerd worden. De derde kast is financieel mogelijk gemaakt door collecte van de gezamenlijke kerken en een extra bijdrage van de Maria Christinakerk. Dominee Renske Zijlstra las een mooi gedicht voor over delen (zie onderaan) waarna officieel het logo op de deur van de kast werd geplakt.

Na het onthullen was het tijd om te vullen: veel mensen had iets meegebracht. Van koffie tot pindakaas en macaroni, van tandpasta tot shampoo en jam.
Vanuit het Armoedefonds zijn er maandverband en tampons beschikbaar gesteld.

Geen of te weinig geld? Neem dan gerust wat u nodig heeft.
Wilt u iets delen? Graag houdbare producten (let op de datum), u kunt deze zelf in de kast plaatsen. Verschillende mensen in de omgeving houden de kast op orde.

Delen

Als delen is: iedereen hoort erbij,
Als delen is: kom maar dan maak ik je blij
Als delen is: laten we het samen doen
Als delen is: een knipoog, een hand of een zoen

Als van delen alle tranen drogen,
Als met delen kwaad wordt omgebogen,
Dan wil ik ook delen, dan zeg ik geen nee
Dan willen wij ook delen, dan doen wij heel graag mee