In het sfeervolle Torenlaan Theater zijn donderdagmiddag de Zeister Vrijwilligersprijzen uitgereikt, traditiegetrouw op 7 december, de Dag van de Vrijwilliger. Als blijk van waardering werden alle genomineerden nog eens extra in het zonnetje gezet. Na een feestelijke ontvangst, mocht wethouder Laura Hoogstraten de winnaars bekendmaken en de prijzen overhandigen.

De afgelopen 3 weken hebben inwoners van Zeist en omstreken hun stem uitgebracht op hun favoriete vrijwilligersorganisatie in de categorieën Cultuur, Maatschappelijk en Zorg & Welzijn. Daarnaast was er een individuele prijs voor de Vrijwilliger van Jaar.

En de winnaars zijn…
De individuele prijs ging naar Marischka Verbeek van de Weggeefwinkel in Zeist. Marischka krijgt een plekje in de Walk of Fame, een zijstraat aan de Slotlaan ter hoogte van 196B, met een persoonlijke tegel met haar naam er op.

De groepsprijs in de categorie Cultuur ging naar ‘t Gilde Zeist Rondleidingen. Het prijzengeld van 2000 euro zal besteed worden aan het bedrukken van jassen met het Gildelogo en het uitbreiden van de website. Daarnaast willen ze een groot feest organiseren voor alle vrijwilligers van ‘t Gilde Zeist Rondleidingen.

De groepsprijs in de categorie Maatschappelijk ging naar de chauffeurs van Voedselbank Zeist. De 2000 euro willen de chauffeurs gebruiken om een extra vitrinekoelkast te kopen, zodat er extra ruimte is om alle etenswaren goed te kunnen presenteren.

In de categorie Zorg & Welzijn ging de groepsprijs naar Stichting Lobbus. Het prijzengeld zal worden uitgegeven aan een wervingscampagne om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Ook willen ze een feestje organiseren voor de huidige vrijwilligers, waarbij iedereen iemand mag meenemen.

Bedankt!
De vrijwilligersprijzen 2023 werden georganiseerd door Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn, de Van Tellingen – Pul stichting en de Vrijwilligerscentrale Zeist. Zij bedankten niet alleen de winnaars, maar daarnaast ook álle vrijwilligers in de gemeente Zeist voor hun inzet en betrokkenheid het afgelopen jaar.