Op 24 juni opent Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland, in een gratis webinar het evenement Plastic Free July Zeist. Tijdens het webinar deelt ze haar eigen ervaringen, vertelt ze waar je op moet letten en geeft ze praktische informatie over de zero waste lifestyle. Plastic minderen kan gelukkig eenvoudig in kleine stappen.

Er is natuurlijk ook ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Het webinar wordt georganiseerd door Samen Duurzaam Zeist. Het start om 20 uur en de link naar de bijeenkomst is te vinden in de agenda van www.samenduurzaamzeist.nl.

Elisah Pals
Tijdens een vakantie in Colombia voelde ze op een schijnbaar ongerept strand niet het fijne zand maar aangespoeld plastic tussen haar tenen. Dit afval was niet afkomstig van het land zelf, maar was van heinde en ver meegevoerd door de zee. Op dat moment realiseerde ze zich dat dit een probleem is van ons allemaal dat we samen moeten oplossen. Weer thuis richtte ze Zero Waste Nederland op, dat inmiddels drie jaar bestaat. Met Zero Waste Nederland geeft Elisah consumenten en bedrijven tips en advies over hoe ze hun afvalstromen kunnen verkleinen en hun plastic gebruik op een makkelijke en leuke manier kunnen verminderen.

Wat is Plastic Free July?
Dit evenement begon als een klein lokaal initiatief in Australië om in de maand juli plasticvrij te leven. In tien jaar  is het uitgegroeid tot een beweging waaraan wereldwijd meer dan 326 miljoen mensen deelnemen. Het aantal deelnemers verdubbelt elk jaar. Van de deelnemers gebruikt 90% blijvend minder plastic.

Plastic Free July Zeist

In Zeist organiseert de werkgroep Afval 0.0 van Samen Duurzaam Zeist het evenement. De werkgroep nodigt je uit om de Zeister campagne via Facebook en Instagram te volgen en zelf mee te doen.  Elke week staat in het teken van een ander thema, van plastic minderen in de keuken en de badkamer tot minder plastic gebruik onderweg. En ook plastic in kleding en microplastics komen aan bod. Je krijgt opdrachten, veel leuke tips en informatie en wordt uitgenodigd om jouw eigen tips en ervaringen (goede en slechte) met de werkgroep en andere deelnemers te delen.  En vier weken lang delen (bekende) Zeistenaren hun ervaringen met plastic minderen in de rubriek Duurzaam Denken – Duurzaam Doen van de Nieuwsbode. De werkgroep organiseert bovendien workshops bij De Boswerf over het maken van je eigen verzorgings- en schoonmaakproducten.  Data hiervan vind je in de agenda van www.samenduurzaamzeist.nl