De organisatie van het festival, Stichting Waardevol (van Den Dollywood & Delta Music) en Stichting DenDolder.nl hadden met een plan aanspraak gedaan op het Waardeer de Hoeve fonds, van BPD en Gemeente Zeist. Het idee leek simpel: een familiefestival aan het einde van de zomer. Maar natuurlijk wordt het pas echt een succes met enthousiaste bezoekers, kinderen en deelnemers aan het evenement. Nou en dat is gelukt!

Al die blije gezichten, mensen die elkaar begroetten, kinderen die spelletjes speelden, dag vol pret!


Er stonden verschillende kraampjes van Dolderse bedrijven en initiatieven. Crazy Carrot Company verkocht tweedehands lego. Stadslab Zeist kwam met hun kekke busje aan om een workshop Cyanotype (Blauwdruk) te geven en Tuinderij uit de Kluiten verkocht heerlijke aardbeien en vers gelegde eieren uit hun eigen moestuin op de WA Hoeve. Ook was Loods21 vertegenwoordigd met een inspiratie gedichten workshop als voorbereiding op de Kunstroute. De ateliers van Wilgehof-Sodaar en P’Arts waren ook geopend. Zo was er voor iedereen wat wils. Dolle Dries & Bram’s Pannekoeken zorgde voor wat lekkers te eten en te drinken. Kijk ook op www.instagram.nl/dendoldernl voor een uitgebreid verslag van de dag. 
Bij het Hof van Hovenkamp, ReWild Massage en Stek Coaching en Ontwikkeling kon je naast een fijn gesprek ook informatie krijgen over de verschillende coaching mogelijkheden en massages, die zij aanbieden. Er werd gedanst door jong & oud bij de Silent Disco van DJOIN en aan de andere kant van het prachtige monumentale pand was er live muziek. Lokale bandjes zorgden voor een echt festivalsfeertje. Blues & More, Fujaro, Riff Amsterdam & Dangerous Time of the Death.
Riff Amsterdam speelt hier Noodgeval:
En naast dit alles natuurlijk al die blije gezichtjes van kinderen die hun centjes verdienden met de verkoop van de spulletjes op hun kleedje, geweldig! Wethouder Walter van Dijk kwam ook het festival officieel openen. Na het ringsteken konden we verder feesten.
Wethouder Walter Van Dijk met organisatoren Sten (Stichting Waardevol) & Martine (Stichting DenDolder.nl)

Twee meiden van 8 en 9 jaar hebben wekenlang kralen geregen om de mooiste armbanden te maken. Omdat de verkoop erg goed liep en ze veel hebben verdiend, besloten ze dat hun geld naar KIKA KinderenKankervrij moest gaan. Hoe mooi is dat! Tuinderij uit de Kluiten heeft dat bedrag ook nog eens verdubbeld.
armbandjes voor Kika
En dat allemaal op een zondagmiddag in ons prachtige Den Dolder.

Zonder de Sponsoren en Deelnemers was dit Festival niet zo gelukt! Den Dolder, zo gek nog niet!