Op 6 oktober vierde onze muziekvereniging Dr Engelhard haar 65-jarig bestaan met een concert in de Maria Christinakerk. En hoewel dus bijna pensioengerechtigd klonk ze als een jonge meid!

Heel diverse stukken gaven de volle zaal in de Maria Christinakerk een breed overzicht van de smaak van de muzikanten en hun dirigent: dan weer symfonisch en opera, dan weer uptempo en palingsound. De verhalen gingen over liefde en gemis, maar ook over vertrouwen in elkaar. De zaal was prachtig versierd met attributen die verwezen naar de gespeelde stukken. Wouter Beuzel praatte de nummers aan elkaar en gaf zo niet alleen een rustmoment voor de muzikanten maar ook meer achtergrond voor het luisterend publiek. Zo ‘zag’ je de Noormannen in de mist de Vecht opzeilen of Johnny Depp elegant meedogenloos zwaaien met zijn sabel!

In de pauze en na afloop kon men de foto-expositie bewonderen die met hulp van de Historische Vereniging Den Dolder was opgezet over 65 jaar muziek.

Het orkest wist het publiek te raken en hoe! Wat een prachtige muzikale avond in ons fijne dorp. Nee, deze muziekvereniging is nog lang niet uitgespeeld en uitverteld. We gaan nog veel meer horen. Meespelen of bijblijven? Donateur worden wellicht? www.mv-engelhard.nl

Het eerstvolgende optreden van het orkest is al op zondag 29 oktober op het Stille Hofje en op 25 november bij de intocht van Sinterklaas.

FB, Insta: /mvdrengelhard

foto’s: Wouter Beuzel, Jorine Baaij, Petra Koek