Iedere maand presenteert Björn Velthuizen, gitarist van de Dolderse band MUCK, dé soundtrack van Den Dolder.

Never change your passion for glory!

Afgelopen week had ik de behoefte om tussen de enorme regenbuien door, even naar buiten te gaan om even een frisse neus te halen. Omdat ik redelijk lui ben aangelegd, besloot ik om mijn vol geladen Gazelle de sporen te geven en reed ik via de Fornheselaan het Willem Arntszbos in. Toen ik na de helse klim de spoorbrug had bedwongen, fietste ik langs de vloeivelden richting Soest.

Halverwege het fietspad, kwam een jonge vrouw van begin twintig mij tegemoet, ze liep met een aantal patiënten arm in arm. Ze waren in het bos aan het wandelen. Met alle moeite hield zij deze patiënten liefdevol dicht bij zich, zodat ze mij niet in de weg zouden lopen. Ze waren groot en sterk en droegen een helm op hun hoofd. Ondanks dat ze behoorlijk moest vechten, leek ze ook te genieten van deze toch wel bijzondere mensenketting.

Ik begreep direct dat het werk wat ze deed enorm zwaar moest zijn. Patiënten in de hand houden die minstens een kop groter waren dan zij. En dit alles voor waarschijnlijk een schraal maandloontje.

Ik besefte me dat deze dame blijkbaar een enorme passie heeft voor het verzorgen van haar patiënten en dat deze passie schijnbaar belangrijker was dan welk salaris of andere ambitie dan ook. Dat vind ik echt bewonderenswaardig! Dat deze mensen nog bestaan!

muziek in Den Dolder

Dit geldt wat mij betreft ook voor muzikanten. Je hebt broodspelers en muzikanten met echte passie voor muziek. Dit zijn twee totaal verschillende mensen die de muziek volgens mij ook op verschillende manieren beleven en spelen. Wat mij betreft mag passie nooit wijken voor glorie!

Volgende maand spelen wij met het Dolderse bandje MUCK op het terrein van de Willem Arntsz Hoeve. Hetzelfde terrein waar ik dit mooie groepje mensen met hun begeleidster tegen kwam. Hopelijk komen ze naar ons optreden kijken en dan zien ze misschien ook diezelfde passie bij mij.

What a wonderfull world
Dit bracht mij bij het nummer van deze maand. In het door het leven getekende gezicht van Louis Armstrong, maar óók in de tekst (The colors of the rainbow; So pretty in the sky; Are also on the faces; Of people going by) zie je weer die passie. Wat is dit toch een prachtige man om te zien…Hij maakt muziek vanuit zijn hart, omdat hij niet anders kan\. Ik heb deze clip waarschijnlijk al honderden keren bekeken en nog steeds geniet ik van de uitstraling van deze artiest.

Lyrics “What a wonderfull world”

I see trees of green
Red roses too
I see them bloom
For me and you
And I think to myself
What a wonderful world

I see skies of blue
And clouds of white
The bright blessed day
The dark sacred night
And I think to myself
What a wonderful world

The colors of the rainbow
So pretty in the sky
Are also on the faces
Of people going by
I see friends shaking hands
Saying how do you do
They’re really saying
I love you

I hear babies cry
I watch them grow
They’ll learn much more
Than I’ll ever know
And I think to myself
What a wonderful world
Yes, I think to myself
What a wonderful world
Ooh, yes

DenDolder.nl op Spotify; luister hier alle nummers op de Soundtrack van Den Dolder”. Ben jij benieuwd hoe Den Dolder klinkt? Luister naar dé Soundtrack van Den Dolder. Heb je zelf favoriete liedjes die je in de soundtrack door Björn wilt laten bespreken? Mail de redactie. 

Na een lange periode van niet spelen gaat het weer gebeuren! Op het mooie terrein van de WA hoeve speelt MUCK op zondag 20 juni in de buitenlucht. 🎸🥁🎤 Meer informatie over het optreden van MUCK op de W.A. Hoeve vind je hier.