Het is weer voorbij die mooie zomer. En na een kwakkelend en regenachtig begin, kunnen we eind september nog steeds genieten van een heerlijke nazomer. Iedere maand presenteert Björn Velthuizen, gitarist van de Dolderse band MUCK, dé soundtrack van Den Dolder.

En wat was er veel te doen in ons kleine dorp. Tijdens de evenementen Dolders Poppodium en het Festival WAarachtig hadden we heerlijk weer en een fantastische sfeer. En dit was ook aan het aantal bezoekers te merken.

Uiteraard was ik op beide evenementen aanwezig en moet ik zeggen, dat ik behoorlijk onder de indruk van beide organisaties was. Complimenten aan alle vrijwilligers!

Dolders Poppodium
Het aantal bezoekers op het DPP was enorm. Ik durf te zeggen dat het nooit drukker was, dan afgelopen september. De middag begon rustig met melodieuze akoestische muziek, waarna er met verschillende muziekgenres gestaagd werd opgebouwd naar een zogenoemd hoogtepunt. De meeste dorpsbewoner hebben dit hoogtepunt niet meer bewust meegemaakt, omdat het een warme dag was. En tijdens een warme dag is het belangrijk om goed te hydrateren. En laten de Doldernaren hier nu in het algemeen erg goed in zijn. Het blijft ook bijzonder om te zien dat ondanks de grote hoeveelheid mensen, de sfeer gezellig was en er totaal geen ongeregeldheden waren. Alleen maar gezelligheid. Mogen we met zijn allen best trots op zijn!

Festival WAarachtig
Daarnaast was er ook het Festival WAarachtig. Weer totaal anders als het DPP, maar ook dit was weer enorm gezellig. Dit evenement was weer wat meer op de jonge dorpelingen gericht. Met spelletjes, “silent disco” pannenkoeken, limonadekraampjes en muziek, werden onze kleine dorpsbewoners op de WA hoeve samen met hun ouders of verzorgers, getrakteerd op een mooie dag.

Tijdens mijn bezoek aan dit evenement, dwaalde mijn gedachten heel even af en moest ik denken aan de tijd dat mijn twee dochters nog klein waren. Het genieten door de ogen van je kinderen. De zondagen dat je met ze het bos in ging, een bordspelletje speelde of een taart bakte.

En dat ze dit dan ook daadwerkelijk leuk vonden. Zodra ze ouder worden gaat deze kneuterigheid er ongemerkt van af en willen ze als puber zo weinig mogelijk met papa en mama te maken hebben. Toegegeven dat dit soms ook fijn kan zijn.

Maar dit deed me denken aan een nummer van Queen “These are the days of our lives” geschreven door Roger Taylor, tijdens het ziekte bed van Freddie Mercury. Het gaat over de weemoed van een vervlogen tijd. Dit is dan ook het nummer van deze maand.

Wat ik inmiddels wel heb geleerd is, dat mooie momenten verdwijnen. Maar dat er vrijwel altijd weer mooie momenten voor terug komen, die we over een aantal jaren ook weer zullen koesteren.

Op naar het volgende festivalseizoen!