Ieder jaar is het na vijf december een vaste traditie om met mijn dochter een kerstboom te kopen. En met een kerstboom kopen, bedoel ik niet even snel naar de Praxis om één of andere dorre stam met uitvallende takken te kopen… Iedere maand presenteert Björn Velthuizen, gitarist van de Dolderse band MUCK, dé soundtrack van Den Dolder.

Nee, deze taak wordt door mijn dochter uiterst serieus genomen. Aangekomen in een prachtig versierd tuincentrum, liepen we langs de kerststal met dottige dieren, direct door naar de kertboomafdeling waar een guitige jongen ons wel even wilde helpen met kiezen. Hij wist duidelijk niet waar hij aan begonnen was, want we waren nog lang niet met hem klaar.

Kromme top met brede onderkant
Nadat we hem ongeveer twintig (door mijn dochter) afgekeurde kerstbomen hadden laten displayen, vonden we uiteindelijk een kanshebber. Opgelucht, kreeg de inmiddels chagrijnige jongen een kleine glimlach op zijn mond. Maar helaas! De boom had een krom topje en een mollige onderkant. Ik gaf haar aan dat ik het niet erg vond om een krom topje en brede onderkant te hebben.

Ik zag de glimlach weer snel verdwijnen, arme knul. Nadat we uiteindelijk een boom hadden die aan alle onmogelijk kerstboomeisen (minstens 3 meter hoog exclusief piek) voldeed, moest die nog mee in de auto. Wederom een onmogelijke taak! Maar na veel duwen en trekken, lag hij uiteindelijk in de auto, waardoor we er zelf nauwelijks nog bij konden. Vooroverzittend met takken in onze nek, reden we richting Den Dolder, toen er plots “ Yes!! Ik krijg een BeReal binnen! Papa lachen!” En voor ik het door had, stond ik op een zeer ongemakkelijke manier op de foto en werd deze naar alle vrienden van mijn dochter verstuurd.

Na een zeer ongemakkelijke rit, kwamen we uiteindelijk thuis, waar de plastic kerstballen via een zeer ingewikkeld systeem mooi verdeeld in de boom werden gehangen. Maar omdat we een jonge kat hebben, werd dit systeem al heel snel omgezet naar alleen maar ballen en slingers boven de meter omdat ze er anders uit gemept worden door deze pluizige belhamel.

Maar nu de boom eindelijk mooi gedecoreerd in huis staat, zijn we helemaal in kerstsfeer en ben ik blij dat we deze taak serieus hebben genomen.
Daarom speciaal voor deze gelegenheid één van mijn favoriete kerstnummers, Wishes come true van Duncan Laurence, die ik zeker nog een paar keer ga opzetten deze kerst.