Iedere maand presenteert Björn Velthuizen, gitarist van de Dolderse band MUCK, dé soundtrack van Den Dolder.

Terwijl ik hier heerlijk van de lentezon zit te genieten en ik op mijn gitaar pingel valt mijn oog op een stelletje baldadige mussen.

Die brutaaltjes zijn verwoed mijn krokussen aan het molesteren. Dit is voor de bloemetjes een typisch geval van verkeerde plek, verkeerde tijd. Óf die gasten vinden de kleur niet mooi, óf ze moeten hun primaire agressie kwijt, het resultaat van deze aanslag is in ieder geval duidelijk: een paar zielige groene stokkies. Een geruststellende gedachte is, dat de bloemen volgend jaar weer een kans krijgen.

Zo’n jaar kan snel gaan!
De seizoenen vliegen om je oren. Ondanks dat ik ook alle leuke uitjes en familiebezoeken mis, vind ik het moeilijk voor te stellen dat we alweer bijna anderhalf jaar leven met alle coronamaatregelen. Zo kwam ik tot het besef dat je tijd blijkbaar op verschillende manieren kunt beleven.

In een wachtkamer van de dokter wachten, duurt vaak enorm lang, terwijl een goed concert van je favoriete artiest vaak veel te snel voorbij is.

April come she will
Door dit gevoel moest ik aan het nummer “April come she will” van Simon and Garfunkel denken. In dit nummer, geschreven door Paul Simon, wordt het gevoel van tijd prachtig beschreven. In nog geen twee minuten wordt met weinig woorden, veel gezegd. De vier seizoenen staan symbool voor het wisselvallige gemoed van een vriendin van Paul Simon.

Aan de ene kant is het afgelopen jaar voorbij gevlogen terwijl als ik terugkijk we met zijn allen zoveel voor onze kiezen hebben gekregen. Toch zijn er verschillende redenen dat ik niet kan wachten tot het zomer wordt. Niet in de laatste plaats omdat die kleine bruine sloopkogels dan van het dak vallen.

Lyrics “April, come she will”

April, come she will
When streams are ripe and swelled with rain
May, she will stay
Resting in my arms again

June, she’ll change her tune
In restless walks she’ll prowl the night
July, she will fly
And give no warning to her flight

August, die she must
The autumn winds blow chilly and cold
September, I’ll remember
A love once new has now grown old

DenDolder.nl op Spotify; luister hier alle nummers op de Soundtrack van Den Dolder”. Ben jij benieuwd hoe Den Dolder klinkt? Luister naar dé Soundtrack van Den Dolder. Heb je zelf favoriete liedjes die je in de soundtrack door Björn wilt laten bespreken? Mail de redactie.