Twee jaar geleden werd ik door een goede vriend benaderd of ik met hem mee wilde naar de Tanzmetall (industriële metal) band “Rammstein. Nu ben ik niet een enorme fan van harde metal….. Iedere maand presenteert Björn Velthuizen, gitarist van de Dolderse band MUCK, dé soundtrack van Den Dolder.

Hij had de kaarten, dus ging ik mee
Aangezien de kans klein was om aan kaarten te komen. Het blijkt dat half Nederland naar dit concert wilde, dus hoe groot was de kans dat dit zou lukken?

Maar helaas hadden wij geluk, we hadden beet: vier kaarten! Had ik weer! Omdat ik iedere band een eerlijk kans wil geven, heb ik geprobeerd een aantal nummers van ze te luisteren en dat was redelijk heftig.

Naast mijn kinderen en de kat, werden ook de buren er redelijk chagrijnig van. Het is met name heel veel geluid, maar wel heel strak gespeeld.

Door de corona ging het concert in 2020 niet door en werd het daarna nog twee keer verschoven. Maar afgelopen maandag was het dan toch echt zo ver. Dus wij met vier mannen van middelbare leeftijd op de trein naar het Goffertpark in Nijmegen. Na een relaxte treinreis, belandden we bij de bus transfer en hier begon de beleving al.

In een volgeladen bus met bierdrinkende, zwetende langharige mannen die hun vochtniveau met bier op peil hielden, reden we met harde muziek over de speakers richting het concert. Wat eerst gek en ongemakkelijk was, werd snel een fantastische ervaring.

Doei vooroordeel
Ondanks de doodshoofd-, Metallica-, Slipknot- en AC/DC-T-shirts, voelde ik mij als leek al heel snel op mijn gemak. De busreis ging door deze gezelligheid veel te snel voorbij. Toen we om half zeven in de avond bij het Goffertpark aankwamen, namen we afscheid van onze nieuwe vrienden.

60.000 mannen en vrouwen
Toen we binnenkwamen, liepen we letterlijk een mierenhoop van mensen in. Later hoorde ik dat er 60.000 mannen en vrouwen waren. Ik had nog nooit zoveel zwarte T-shirts en worst-etende mensen bij elkaar gezien. Dit scenario had ik nooit verwacht. Zo goed is die muziek nou toch ook weer niet? Blijkbaar dus wel? Maar ondanks de enorme drukte was de sfeer net als in de bus ongelofelijk gemoedelijk en gezellig. Wauw!!!

Echt niet normaal zo gaaf
En toen begon de band te spelen. Wat een geluid! Mijn ingewanden trilde door mijn hele lijf: heerlijk! Met veel showelementen, vlammen en snaar strakke muziek, speelde de band ruim twee uur lang, wat mij betreft nog te kort. Ik kon er geen genoeg van krijgen.

Na afloop, ben ik me wat meer in de band gaan verdiepen en ben ik steeds meer fan geworden. Als de band Rammstein ooit nog een keer naar Nederland komt, ga ik persoonlijk kaarten bestellen. Want zo’n concert wil ik echt niet missen!

Als iemand het aandurft het nummer van deze maand op te zetten, zorg ervoor dat je alleen bent, gooi je kat naar buiten, doe je deuren op slot voor de buren en gooi het volume op tien! Bekijk hier de video op YouTube.