In de jaren 1966/67 is er een maquette gemaakt van het totale terrein van de Willem Arntsz Hoeve. De maker van de maquette, Gert Doornenbal, kwam toevallig langs De Wingerd fietsen toen deze in november jl. werd leeggehaald. Ook zijn maquette verdween in de verhuiswagen naar Zeist! Gelukkig hebben we hem nu weer terug in Den Dolder.

Hij is te bezichtigen tijdens Gildewandelingen op het terrein. Honden zijn tijdens deze wandelingen niet toegestaan. Trek vooral goed schoeisel aan in verband met een wandeling over de heide. De geplande rondleidingen zijn bekend: 22 augustus, 19.00 uur;  12 september, 14.00 uur; 17 oktober, 14.00 uur. Vooraf svp melden bij het Gilde.  Komen deze data net niet uit, dan kunt u ook bij het Gilde een rondleiding boeken voor uw gezelschap van vrienden, familie of collega’s: www.gildezeist.nl.

Een zeer verkorte kennismaking met dit terrein maakt u door een zgn. Adventure Labcache te lopen. De labcache begint bij het Hoofdgebouw en voert u naar 5 verschillende plekken op het terrein.
Een van de locaties is de sequoiaboom die eind jaren ’50 per ongeluk op het terrein is gekomen. De boom was bestemd voor het Pinetum Birkhoven, in Amersfoort dus, achter de dierentuin. De trein schoot halte Soestduinen voorbij en besloten werd dat de bomen bij de volgende losplaats neergelegd zouden worden: de kolenlosplaats van de W.A. Hoeve. Daar zijn toen de (al grote) bomen geplant! Even de namen: Abies Chamacyparis, Cryptomeria, Sciadopitys, Pinus en de genoemde Sequoia. Voel even voorzichtig aan zijn zachte bast..

Andere locaties waar u langs loopt tijdens deze labcache zijn het gebouw Boerhaave, de Julianaboom, Carré, en het Hoofdgebouw.