Den Dolder Deelt met…Job Olij. Is het u ook opgevallen dat we zo’n prachtig zonnige lente tot nu toe hebben? Jammer, dat zo’n corona virus zoveel roet in het eten gooit. Alhoewel , nu we wat verder van het werk werken, hebben we wat meer tijd over om dichtbij huis te genieten van het mooie weer.

Mijn biotoop beslaat 10 bij 11 meter en ik zie de koolmezen het nestkastje gaan inrichten. De zwartkop tiereliert het uit, de kleine zanglijster spit wat blad in de bek om even verderop zijn nest te bouwen. De merel doet hetzelfde in onze hedera. De hortensia’s schieten in het blad en de tuinazalea kleurt iedere dag wat meer roze.

En hoewel mijn achtertuin maar 10 bij 11 meter is, hij is wel heel hoog. En terwijl ik naar het blauwe zwerk kijk, gaan mijn gedachten uit naar al die mensen die nu vechten voor hun leven in een ziekenhuisbed. 

Neen, de vogels kunnen niet naar een intensive care als ze door zo’n dodelijk virus getroffen worden. Wij mensen hebben nog een kans, laten we volhouden en afstand.

– Job Olij

Noot van de redactie:
Job zet zich samen met veel vrijwilligers in voor het Cultuurpodium in Den Dolder. Helaas zijn de voorstellingen afgelast vanwege corona.

Cultuurpodium Den Dolder

Cultuurpodium Den Dolder creëert een cultureel podium voor klassieke en eigentijdse muziek, kleinkunst en overige culturele activiteiten voor alle inwoners van Den Dolder en directe omgeving. Wij zijn een stichting en organiseren maandelijks (10 keer per jaar) concerten en uitvoeringen door professionele musici, acteurs en cabaretiers. Deze vinden plaats in de Maria Christina Kerk in Den Dolder.

Dankzij sponsoring door een aantal organisaties en particuliere giften kunnen wij de toegangsprijzen laag houden en zijn de concerten toegankelijk voor een breed publiek.

Job Olij in zijn eigen tuin

De activiteiten worden georganiseerd en uitgevoerd door een team van enthousiaste vrijwilligers. Hieronder leest u wie wat doet. De uitgenodigde musici en kleinkunstenaars krijgen een reële vergoeding. Wij werken nauw samen met andere culturele podia in de regio.