Donderdag 11 april jongstleden heeft Jan Veerkamp afscheid genomen van de Oranjevereniging Den Dolder / Comité 4 en 5 mei Den Dolder. Meer dan 25 jaar heeft Jan Veerkamp zich ingezet voor de Oranjevereniging / het  Comité 4 en 5 mei.

Ook nog nadat hij een paar jaar geleden van Den Dolder naar Amersfoort verhuisde. De Oranjevereniging / Comité 4 en 5 mei Den Dolder zijn hem daar zeer erkentelijk voor.

Jarenlang gaf Jan Veerkamp op basisschool De Kameleon lessen over de oorlog. Deze lessen behandelen ook de tragische gebeurtenis in ons dorp vlak voor het einde van de WOII. Op 5 april 1945 werden aan de Soestdijkerweg 10 personen geëxecuteerd. Op de executieplek staat een monument. Dit monument is geadopteerd door basisschool De Kameleon. Elk jaar op 5 april wordt daar een herdenking gehouden door leerlingen van groep 7 en 8. Nabestaanden, vertegenwoordigers van de gemeente en veel dorpsgenoten zijn daarbij aanwezig. Als onderdeel van het educatief programma vanuit en mede mogelijk gemaakt door Comité 4 en 5 mei Den Dolder gaan leerlingen van groep 8 van De Kameleon ook dit jaar naar het Anne Frankhuis in Amsterdam. Jan Veerkamp gaat nog een keer mee dit jaar.

Als voorzitter van omni sportvereniging DOSC heeft Jan Veerkamp een  verbindende rol gezocht, ook daar waar het zijn werken in de Oranjevereniging / Comité 4 en 5 mei Den Dolder betrof. Jan Veerkamp is tevens onder andere voormalig lid van Eigen Oogst en van de Historische Vereniging Den Dolder.

Op de foto v.l.n.r. Wouter Beuzel, voorzitter Oranjevereniging Den Dolder / Comité 4 en 5 mei, Jan Veerkamp en lid van de Oranjevereniging Jan Scherphuis