Over het dorp

Den Dolder (gemeente Zeist) is een jong dorp van 4500 inwoners, gelegen tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Den Dolder is een heerlijke plek om te wonen, leven, leren, recreëren, werken en ondernemen. Centraal gelegen tussen de A1, A27 en A28, met een eigen station met 4x per uur treinen van en naar Utrecht in 11 minuten en 6 minuten van en naar Amersfoort is Den Dolder heel goed bereikbaar.

Het dorp dankt zijn ontstaan aan Zeepfabriek De Duif (nu Remia) en geestelijke gezondheidszorg met de komst van de Willem Arntsz Hoeve in het begin van de vorige eeuw en heeft rijke historie in ondernemen en diversiteit.

Den Dolder heeft een integraal kindcentrum, waar kinderen van 0 tot 12 terecht kunnen voor onderwijs, consultatie, opvang en veel buitenschoolse activiteiten. Er is een bloeiend verenigingsleven, een fijn winkelcentrum, een actieve sportclub, een klinkende muziekvereniging, een cultuurpodium van hoge kwaliteit, een markant monumentaal station en een zelfs een eigen filmhuis. 

In Den Dolder voel je je vrij en leef je tussen de natuur.

Onze kernwaarden zijn:
Vrijheid en natuurOndernemend en initiatiefrijkRijke historieInclusief en divers

Op deze boeiende site lees je er alles over. 🌿

Bekijk deze interessante documentaire van Kees Kort en Pieter Veraart over de Willem Arntz Hoeve uit 2016. Deze vertelt over de geschiedenis van het terrein en het unieke karakter van de prachtige gebouwen en de situering hiervan in het landschap.