Het is al half maart en tijd om plannen te maken voor de tuin. Voor iedereen die graag plantjes vanaf zaad opkweekt hebben we in de bibliotheek in het Pelita gebouw ook een zadenbieb.

Waarom een zadenbieb
We willen inwoners aanmoedigen om zelf groente, kruiden en bloemen te gaan kweken door kosteloos zaden ter beschikking te stellen. Zaden zijn een bron van leven voor mens en dier en maken gezond en lekker eten mogelijk. Leuk om samen met kinderen of met de buurt te gaan kweken.

Hoe werkt het
In wijkservicepunt Pelita (Dr. Ramaerlaan 2) staat een bak met zakjes zaad. Iedereen is welkom. We noemen het ‘lenen’ omdat we graag na de bloei een deel van de zaden van de betreffende plant terug willen hebben. Deze stoppen we dan weer in de zadenbieb zodat er altijd aanbod is.

Je kunt gratis biologische zaadjes meenemen. Er zijn zaadjes van bloemen, maar ook van groentes en kruiden. Het is de bedoeling, dat je als de planten zaad geven, ook weer zaadjes terug komt brengen. Zo houden we de bieb voor iedereen aantrekkelijk.

De boeken- en zadenbieb is open van half 10 tot half vijf en voor iedereen in Den Dolder gratis. Je hoeft je ook niet in te schrijven. In de zomer zijn we alleen in de ochtend open.

Voor het verwerken van de zaadjes zoeken we een nieuwe vrijwilliger. Het kost je ongeveer een dagdeel per maand. Sommige maanden minder en andere maanden als er meer gebracht is wat meer.
Graag contact opnemen met Margot via m.jager@meanderomnium.nl of telefoon 030-2250 258 en spreek zo nodig het antwoordapparaat in.